ЗВАНИЧНО: “Ђаволчићи” поново у елити

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије је на данашњој седници усвојио предлог Комисије за развој фудбала и спортског сектора о проширењу Омладинске и Кадетске лиге Србије са досадашњих шеснаест на двадесет клубова. С обзиром да је омладинска селекција нашег клуба пре прекида сезоне средином марта заузимала лидерску позицију на табели Прве омладинске лиге ФСРЗС, то аутоматски значи да ће од наредне сезоне поново играти у најквалитетнијем рангу такмичења – Омладинској лиги Србије.

Екипа тренера Дејана Јоксимовића се у тренутку прекида такмичења услед епидемије вируса Ковид-19 налазила на челној позицији Прве омладинске лиге ФСРЗС са два бода предности у односу на најближег конкурента Мачву из Шапца.

Након што је почетком маја Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије донео одлуку о завршетку такмичарске сезоне у свим лигама млађих категорија, закључно са 15. мартом, било је јасно да су “ђаволчићи” већ једном ногом у елити. Међутим, чекала се званична потврда Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, која је стигла после данашње седнице.

Тако ће наша омладинска селекција после две сезоне паузе од ове јесени поново бити део елитног каравана, са јасном намером да се ту задржи дужи временски период.

Ово је уједно и круна рада наше омладинске школе, на челу са њеним директором и тренером омладинске екипе Дејаном Јоксимовићем, која је без сумње једна од најквалитетнијих на територији Републике Србије.

Пожелимо нашим “ђаволчићима” пуно среће у Омладинској лиги Србије, уз наду да ће наставити тренд добрих игара и резултата.

P