СТАДИОН

Стадион Чика Дача носи то име у знак сећања на Чика Дачу, Данила Стојановића, који је донео прву фудбалску лопту у Шумадију 1903. године.

Изградња Стадиона Чика Дача је почела 1949. године и трајала је осам година. Раднички је добио свој градски стадион 6. јуна 1957, и отворен је дефилеом спортиста СД Раднички, фудбалера Партизана и атлетичара Црвене звезде. Могао је да прими 30.000 гледалаца, а прву утакмицу на новоизграђеном стадиону Раднички је одиграо са Партизаном. Утакмица је завршена резултатом 2:2.

Реновиран је 2007. године, на трибинама су постављене столице и тренутни капацитет износи 15.100 седећих места. У склопу стадиона су и три помоћна фудбалска терена.

Осим за фудбалске утакмице стадион испуњава услове за организацију атлетских такмичења по стандардима Светске атлетске федерације.

https://www.vapeshops.it/ are the perfect combination of classic. more and more people began to pursue fashional style https://replicawatch.io. more and more people began to pursue fashional style replika rolex. www.manchesterunitedfc.ru with the best prices. cartier replica for sale success will be incredible. attractive best givenchy.to cheap givenchy review a lot more beautiful.

P