Зорић и Влајковић нови адути “црвених” за предстојећу суперлигашку трку

Лука Зорић и Никола Влајковић нови су чланови суперлигаша са “Чика Даче”. Зорић је претходне сезоне био један од најзапаженијих играча београдског ИМТ-а, док је Влајковић био незамењива карика у екипи Новог Пазара.

23-годишњи Зорић је фудбалом почео да се бави у Радничком са Новог Београда, да би са четрнаест година прешао у млађе категорије Чукаричког. Био је члан омладинске селекције клуба са Бановог Брда која је освојила Омладинску лигу Србије у сезони 2015/16 и представљала Србију у УЕФА Лиги младих.

Након једногодишње позајмице у Графичару, Зорић прелази у екипу ИМТ-а, где је његов таленат дошао до пуног изражаја. Добре партије које је млади Ваљевац пружао у екипи са Новог Београда допринеле су на његовом повратку на Баново Брдо, почетком пандемијске 2020. године.

Већ на лето Зорић се вратио у ИМТ, са којим је прошле сезоне дошао надомак пласмана у највиши ранг такмичења, Супер лигу Србије.

По вокацији леви бек, Зорић је играч који се подједнако добро сналази и на позицијама предњег и задњег везног играча, тако да је тим са “Чика Даче” добио једног поливалентног фудбалера, који може успешно да одговори задацима у различитим моделима игре.

– Захвалио бих се најпре спортском директору Славку Перовићу и челницима клуба на позиву. Велико ми је задовољство што ћу имати прилику да представљам један тако велики клуб као што је Раднички у највишем рангу такмичења. Даћу све од себе оправдам очекивања стручног штаба и клуба и надам се најбољем могућем резултату, а то је пласман у плеј-оф – поручио је нови члан “црвених” са “Чика Даче”.

Поред Луке Зорића, данас је још један играч задужио дрес крагујевачког суперлигаша. У питању је Никола Влајковић, 26-годишњи десни бек, који је последње две сезоне провео у екипи Новог Пазара, за коју је уписао преко шездесет наступа у суперлигашкој конкуренцији.

Влајковић је највећи део играчке каријере провео у свом матичном клубу Радничком из Пирота, а наступао је и за Јасеницу, Табане и Јагодину.

– Радо сам прихватио позив спортског директора Славка Перовића да дођем у Раднички јер сматрам да се ради о добро организованом и здравом клубу. Главни циљ је да се обезбеди опстанак у лиги и да се, уколико се укаже прилика, укључимо и борбу за плеј-оф – изјавио је Влајковић на свом званичном представљању у просторијама клуба.

Спортски директор Крагујевчана Славко Перовић открива да је борба за Влајковићев потпис била жестока и да је мало фалило па да сјајни десни бек уместо у Крагујевцу заврши у Суботици.

– Влајковић је практично имао договорене услове са суботичким Спартаком. Ми смо ту брзо реаговали и успели смо да га приволимо у наше редове. Сматрамо да ће и он и Лука Зорић бити велика појачања за наш тим у предстојећој суперлигашкој сезони – сматра Перовић.

Перовић истиче да је задовољан досадашњим током прелазног рока, а пре свега чињеницом да су сва жељена појачања доведена пре почетка нове првенствене трке.

– Мислим да смо направили одличан прелазни рок. На време смо довели све играче које смо желели, тако да у нову сезону улазимо са формираним тимом. Што се тиче неких нових долазака, то ће бити само они играчи за које у договору са стручним штабом проценимо да ће екипи донети екстра квалитет – открива спортски директор клуба са “Чика Даче”

Раднички 1923 је овог лета “освежио” тим шесторицом нових играча. Пре Зорића и Влајковића, редове крагујевачког суперлигаша појачали су дефанзивци Душан Цветиновић и Филип Ивановић, везни фудбалер Дамјан Крајишник и крилни нападач Душан Стоиљковић.

РФК1923 ТВ

P