Зељковић комплетирао задњу линију “црвених”

Зељковић је играч кога шеф струке Крагујевчана Феђа Дудић, жаргонски речено, познаје “у душу”, с обзиром да су њих двојица претходно сарађивали у Вележу из Мостара. У том друштву био је и Мехмед Ћосић, такође бивши члан Вележа, који је зимус стигао на “Чика Дачу”.

Као рођени Сарајалија, Зељковић је прва фудбалска знања стицао у млађим селекцијама Фудбалског клуба Сарајево, али је играчку афирмацију доживео управо у дресу Вележа у коме је провео пет сезона и са којим је освојио Куп Босне и Херцеговине. Прошлог лета вратио се у матични клуб Сарајево, да би последњих шест месеци провео на позајмици у Буњодкору из Узбекистана.

Интересантно да је Зељковић већ дуже време био мета спортског директора Радничког 1923 Славка Перовића, који је два пута безуспешно покушавао да га доведе на “Чика Дачу”.

– Још прошлог лета ме је контактирао спортски директор Перовић, али сам тада био под уговором са Сарајевом, па није постојала могућности да се тај трансфер реализује. Затим се зимус пре мог одласка у Узбекистан помињала нека могућност позајмице, али се клубови нису усагласили по том питању. И ево, што се каже, трећа срећа. Коначно сам у Радничком и надам се успешној сарадњи – изјавио је нови дефанзивац “црвених”, који је ставио потпис на двоипогодишњи уговор са крагујевачким клубом.

P