Шумадинци распуцани у првој провери

Након прилично незанимљивог првог полувремена, у којем се углавном водила битка за превласт на средини терена, уз тек по који спорадичан покушај играча оба тима, наставак утакмице донео је много више узбуђења, нарочито пред голом нишког тима.

Уласком Видосављевића и Бевиса Шумадинци су постали далеко опаснији и конкретнији у завршној трећини терена, па се само постављало питање тренутка када ће одбрана нишког тима капитулирати. То се догодило у 63. минуту, када је после продора и повратне лопте Видосављевића, Килијан Бевис успео да пронађе пут до противничке мреже.

Није дуго требало Крагујевчанима да дуплирају почетни капитал. Играо се 67. минут када је Видосављевић у стилу Аријена Робена “заврнуо” са десне стране ка средини шеснаестерца, направивши притом прави дар-мар у одбрани Нишлија, пре него што је неодбрањивим ударцем са неких 14-15 метара сместио лопту у мрежу.

Своју сјајну партију најбољи стрелац “црвених” из претходне сезоне крунисао је у 87. минуту, након што је успешно реализовао претходно изборен једанаестерац.

“Црвени” у понедељак путују на Златибор, где их очекује завршни део припрема за нову сезону која стартује 20. јула. Крагујевчане током двонедељног боравка на Златибору очекују још четири тест утакмице и то са црногороским шампионом Дечићем (2. јул), Слогом из Добоја (6. јул), прваком Кипра Апоелом из Никозије (9. јул) и екипом Младости из Лучана (12. јул).

РАДНИЧКИ 1923 – РАДНИЧКИ (Н) 3:0 (0:0)

КРАГУЈЕВАЦ
Стадион
: “Чика Дача”.
Судија: Срђан Димитријевић:
Стрелци: Бевис у 64. и Видосављевић у 67. и 87. минуту из једанаестерца.

РАДНИЧКИ 1923: Лијескић, Аџић, Шербечић, Митровић, Дадић, Ристић, Букумира, Вижђи Глушчевић, Евандро, Ортиз. Играли су још: Лековић, Ћосић, Зељковић, Симовић, Булатовић, Миливојевић, Томић, Алексић, Видосављевић, Бевис, Мирчетић, Сума, Рошевић и Туре.

РАДНИЧКИ (Н): Станивуковић, Фреј, Павловић, Д. Петровић, Стојановић, Војновић, Илић, Чоловић, Бамиделе, Босић, Белаковић. Играли су још: Китановић, Лазовић, Душанић, Етонгу, Терзић, Николић, Јевремовић, Пантић, Ивеља и Цветковић.

P