За повратак на стазе успеха

Нови такмичарски изазови очекују наше омладинце и кадете у недељу, 7. априла, када ће на помоћном терену стадиона „Чика Дача“ одмерити снаге са вршњацима из ивањичког Јавор Матиса. Обе наше селекције нису успеле да забележе победе у прошлом колу, па ће тако са доста мотива ући у предстојеће окршаје са Ивањичанима.

Кадети ће имати идеалну прилику да у сусрету са најслабије пласираном екипом у лиги забележе победу и искупе се за бледу партију у Горњем Милановцу, где су поражени од Металца са 2:4.

Пулени тренера Душана Ђорђевића не би требали да имају пуно проблема са екпом коју су у првом делу сезоне до ногу потукли у Ивањици (4:0), тако да се само поставља питање са коликом разликом ће наши момци тријумфовати у наредној утакмици.

Напоменимо и то да је Јавор најнеефикаснија екипа у Првој кадетској лиги ФСРЗС, која је, при том, претрпела поразе на свих девет гостовања ове сезоне.

Почетак утакмице кадета Радничког 1923 и Јавор Матиса заказан је за 11 часова.

Проблема у сусрету са Ивањичанима не би требали да имају ни омладинци нашег клуба, којима је након ремија у Горњем Милановцу (1:1) неопходан тријумф како би остали у трци за прво место и повратак у Омладинску лигу Србије.

„Ђаволчићи“ сада имају заостатак од девет бодова у односу на лучанску Младост, али како до краја сезоне има још доста да се игра, постоји нада да ученици Дејана Јоксимовића „истопе“ бодовну предност Лучанаца. У том смислу, веома је важно да „црвени“ упишу тријумф у недељу против екипе Јавора, која се налази у доњем делу табеле са 21 освојеним бодом.

Ивањичани су прве бодове овог пролећа уписали тек минулог викенда, када су на свом терену успели да савладају Млади радник 1926 са 2:1. Јасно је да наша екипа има улогу фаворита у предстојећем дуелу, тим пре што су у првом делу сезоне однели бодове из Ивањице, победом од 3:2.

Почетак сусрета између омладинаца Радничког 1923 и Јавор Матиса планиран је са 13 часова и 30 минута.

P