Уздигнутих глава у сусрет плеј-офу

Поводом краја регуларног дела такмичења у Првој лиги Србије и почетка плеј-офа, ФК Раднички 1923 користи прилику да се званичним саопштењем обрати широј спортској јавности и свим Крагујевчанима:

Након тридесет одиграних кола у Првој лиги Србије, може се закључити да ова екипа Радничког не само да је испунила свој примарни циљ, а то је пласман у плеј-оф, већ је својим играма и резултатима у великој мери заслужила прилику да се бори за пласман у Супер лигу.

Многи су током лета сумњичаво вртели главама, отворено изражавајући скепсу у погледу квалитета овог тима, али су момци у црвеним дресовима показали да поседују изузетан играчки потенцијал и да се могу равноправно носити са знатно искуснијим и скупљим екипама у лиги. Напредак је био евидентан из утакмице у утакмицу, а круна свега је пласман међу осам најбољих екипа у лиги и прилика да се овај тим надмеће у борби за виши ранг такмичења.

Наравно, ово је млада екипа, склона резултатским осцилацијама, која још увек учи на својим грешкама. Међутим, оно што је видљиво и сваком фудбалском лаику, јесте изузетан потенцијал и таленат који овај тим поседује, а да би он могао да се развије у свом пуном светлу, потребно је још пуно рада, али и стрпљења, подршке, па зашто да не и критике, под условом да је она оправдана и добронамерна.

Оно што треба посебно подвући, то је да ови момци својим понашањем и залагањем на тренинзима и утакмицама нису заслужили нити једну ружну реч. У људској природи је да стално поставља нове захтеве, али треба подсетити јавност да су се те неке замисли о инстант успеху и улагању великог новца у довођење звучних играчких имена, често у прошлости показале као контрапродуктивне по сам клуб, који је потом трпео тешке последице.

Не треба заборавити да је овај клуб до пре само пар година био на ивици понора, у трећој лиги, са дуговима за вратом и без могућности да доводи појачања. Сада, када је клуб коначно постављен на здраве темеље, жеља је да се кроз један дугорочан, стратешки план, створе услови да Раднички у неком наредном периоду постане стандардни суперлигаш, а не пролазни путник кроз елиту.

То је нешто што сви Крагујевчани, а пре свега људи који воле овај клуб, треба да схвате и да се потруде да буду ослонац овој екипи, која је већ ове сезоне показала изузетан напредак и са правом стекла статус претендента за висок пласман.

У овом тренутку нашим момцима је подршка можда и најпотребнија, будући да их очекују седам „паклених“ утакмица, за које је потребно пронаћи додатну физичку и менталну снагу. Због тога се надамо да ће наша верна крагујевачка публика препознати тренутак и подржати ове момке у настојању да остваре што је могуће бољи пласман у плеј-офу и домогну се завршне борбе за пласман у Супер лигу, што би без сумње била круна ове сезоне.

P