Андреја Ристић, члан омладинске селекције Радничког 1923, један је од играча који су обележили почетак сезоне у Омладинској лиги Србије. Млади нападач, који још увек није прекорачио праг пунолетства, са учинком од пет постигнутих голова на осам одиграних утакмица потврдио је свој раскошни голгетерски потенцијал и истакао озбиљну кандидатуру за прекоманду у први тим крагујевачког суперлигаша.

Андреја је фудбалски “проходао” као шестогодишњак у родној Смедеревској Паланци. Још као дечак маштао је да једног дана тресе мреже са таквом лакоћом као што је то чинио његов фудбалски узор Тијери Анри. Како је време пролазило, тако је и Андрејин таленат све више долазио до изражаја, па је лета 2018. године добио понуду да пређе на “Чика Дачу”.

Већ у првој сезони, коју је провео као члан пионирске селекције крагујевачког клуба, млади нападач је демонстрирао своје главне фудбалске врлине, а то су брзина, сналажљивост у противничком шеснаестерцу и истанчан голгетерски инстинкт, на опште задовољство људи из омладинске школе Радничког 1923, који су са одушевљењем констатовали да пред њиховим очима стасава нападач племенитог кова.

Андреја је наставио да пружа добре игре и у кадетској селекцији, где је такође био главна нападачка опција, па је са статусом врсног голгетера прошлог лета прикључен омладинској екипи, која се након двогодишње паузе на велика врата вратила у највиши ранг такмичења, Омладинску лигу Србије.

Јака конкуренција у шпицу напада омладинске селекције клуба са “Чика Даче” условила је и нешто мању Ристићеву минутажу у претходној сезони, али је зато почетак ове сезоне избацио младог нападача у први план, који је са учинком од пет постигнутих голова на осам одиграних утакмица међу најзаслужнијима за висок пласман “ђаволчића” на првенственој табели.

Свакако да ми као и сваком нападачу постигнути голови много значе на пољу личног самопоуздања и додатно ме инспиришу да пружим свој максимум у свакој наредној утакмици. Искрено, нисам очекивао овакав старт сезоне, иако смо га сви у екипи потајно прижељкивали. Мислим да су сви ови резултати у значајној мери продукт једне добре атмосфере у екипи и ратничког менталитета са којим приступамо свакој утакмици. Нисам неко ко воли да даје прогнозе, али верујем да уколико задржимо овакав ниво енергије и тимског духа, онда сигурно неће изостати ни добар пласман на табели – сматра млади голгетер.

Ристићеве партије у дресу омладинске селекције помно прати и стручни штаб првог тима Радничког 1923, који је летос уврстио младог нападача на списак путника за базични део припрема у Старој Пазови.

– Имао сам ту привилегију да будем један од играча из омладинске селекције који је прошао летње припреме са првим тимом. Било је то вредно искуство за мене, које ми је помогло да се још боље припремим за нову сезону у Омладинској лиги Србије. Наравно да ми је као и сваком играчу из омладинске школе Радничког 1923 велика жеља да дебитујем у дресу првог тима и надам се да ће ми се та прилика убрзо указати – прижељкује Ристић.

Иако је на терену попут лава, који “гризе” током свих деведесет минута игре, Андреја ван фудбалских оквира важи за мирног, опуштеног и дружељубивог момка широког спектра интересовања, па због тога и не чуди што је омиљен међу саиграчима из тима.

Поред фудбала, који је први на листи мојих интересовања, занимају ме још и музика и страни језици. Када је реч о саиграчима из екипе, са свима се доста добро слажем, а нарочито са својим цимером Александром Петровићем и Давидом Павловићем, са којима проводим највише времена – открива млади нападач, који ће прву наредну прилику да увећа свој голгетерски салдо имати на гостовању екипи Чукаричког следећег викенда.

P