Крагујевачки суперлигаш јача свој подмладак

Данашњим потписивањем пословно-техничке сарадње са четири школе фудбала, клуб са “Чика Даче” начинио је још један значајан корак ка јачању свог омладинског погона. Поред локалних школа фудбала Олимпа и Викторије, сарадњом су обухваћене и две фудбалске школе изван територије Крагујевца, а то су ваљевска Будућност Крушик и Деспот из Велике Плане.

Према речима спортског директора Радничког 1923 Славка Перовића, циљ је да клуб са “Чика Даче” у наредном периоду постане нека врста регионалног фудбалског центра, који ће окупљати најталентованију децу из свих крајева Србије, пружајући им могућност за даљи фудбалски развитак и афирмацију.

– Ово је само први корак ка ономе чему тежимо, а то је да нашу омладинску школу додатно омасовимо, како талентованом децом из Крагујевца, тако и из свих осталих региона Србије. Ваљево и Велика Плана одувек су били фудбалски градови и расадници таленaта и мислим да ће ова међусобна сарадња омогућити талентованој деци из ових средина шансу за даљу фудбалску афирмацију и напредак у нашем клубу. Ово је само почетак и наш план је да у наредном периоду уговоримо сарадњу са што је могуће већим бројем школа фудбала из свих крајева Србије – каже Перовић.

У ваљевској Будућности Крушик ову сарадњу виде као прилику за оживљавање сопственог подмлатка, који је претходних година био прилично запостављен.

– Ваљево и Крагујевац можда нису географски близу, али сматрам да Будућност Крушик и Раднички 1923, као два велика клуба, треба да имају квалитетну сарадњу, посебно када су у питању млађе категорије. Ово је један од корака ка оздрављењу наше омладинске школе, која је у протеклих десетак година била прилично запостављена. То се пре свега односи на спортску инфраструктуру, али и на стручан кадар. Због тога нам је Раднички 1923, као један добро организован клуб са одговарајућом инфраструктуром, нека врста узора и наша је жеља да кроз ову сарадњу добијемо праве савете за опоравак наше школе – истиче Никола Чочовић, доскорашњи играч, а сада члан управе ваљевског клуба.

Задовољство склопљеном сарадњом не крију ни представници фудбалске школе Деспот из Велике Плане, која постоји свега три године и у којој фудбалска знања стиче око две стотине дечака.

Нама је као релативно младој школи фудбала велика част и задовољство што ће наша најталентованија деца имати прилику да буду део једног тако великог клуба што је Раднички 1923 и што ће на тај начин доћи у прилику да остваре своје фудбалске каријере – оцењује Драган Павловић, тренер и оснивач ове фудбалске академије.

P