Владимир Раденковић нови шеф струке Крагујевчана

Фудбалски клуб Раднички 1923 данас је представио нови стручни штаб, на челу са Владимиром Раденковићем, младим и изузетно перспективним стручњаком, који би требао да представља дугорочно решење за клупу Крагујевчана.

Раденковић је више од једне деценије пекао тренерски занат у бројним домаћим и иностраним клубовима. Почео је као асистент Марку Николићу у београдском Раду, у периоду када је клуб са Бањице бележио сјајне резултате у домаћем првенству, па је чак доспео и до квалификација за Лигу Европе. Потом је сарађивао са Иваном Вукомановићем у Словану из Братиславе и Аполону са Кипра, као и са Томиславом Сивићем у мађарском Диошђеру, а имао је и кратку епизоду на клупи љубљанске Олимпије. Млади стручњак је уписао и краћи стаж и у Фудбалском савезу Србије, најпре као помоћник Томиславу Сивићу у младој репрезентацији Србије, а затим и Младену Крстајићу у стручном штабу А селекције.

За Раденковића ће посао у Радничком 1923 представљати први самостални тренерски ангажман у каријери.

– Мислим да је након толико година стажа на нивоу асистента, коначно дошао прави тренутак да се окушам у самосталном раду. Морам рећи да је до сарадње дошло некако спонтано, након што су ми људи из клуба предочили своју визију да од Радничког 1923 направе један модеран клуб са препознатљивим стилом игре, који ће направити искорак у српском фудбалу. Наша заједничка жеља је да Раднички 1923 у наредном периоду игра један модеран, тотални фудбал, са пуно ризика и на гол више, у коме ће публика на “Чика Дачи” моћи да ужива. Такође, настојаћемо да афирмишемо што је могуће већи број младих играча, пре свега из Крагујевца, али и из других средина. Надам се да ћемо преданим радом током предстојећег припремног периода и уз пар квалитетних појачања успети да створимо једну веома респектабилну екипу, која ће играти значајну улогу у суперлигашкој конкуренцији – поручио је нови стратег клуба са “Чика Даче”, који је потом представио и своје сараднике из стручног штаба:

– Горан Исидоровић је тренер са вишегодишњим искуством, који је радио у Партизану, Динаму из Минска, Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима. Он ће бити задужен за рад са нападачима. Срђан Зиројевић је кондициони тренер са којим успешно сарађујем већ дужи низ година. Радио је у Црвеној звезди у ери Роберта Просинечког, као и у млађим селекцијама Србије. И коначно, Вујадин Раденковић је млад и перспективан тренер, који је претходних шест месеци провео у Новом Пазару, где је дао значајан допринос опстанку овог клуба у Супер лиги.

Добродошлицу новом тренеру и његовим сарадницима пожелели су директор Радничког 1923 Никола Фржовић, као и спортски директор Славко Перовић.

– Мислим да смо направили прави избор када је у питању стручни штаб. То су јако озбиљни људи, максимално посвећени свом позиву и надам се да ће успети да од Радничког 1923 направе екипу која ће играти један модеран фудбал, по коме ће бити препознатљива у Србији – истакао је директор клуба Фржовић.

– Битан дан за наш клуб. Данас представљамо нови стручни штаб, са којим идемо у Супер лигу. Ради се о људима који су препознали неку нашу визију и који су спремни да пруже свој допринос у даљем процесу модернизације клуба – надовезао се спортски директор Перовић.

Нови шеф струке сутра ће извршити прву прозивку играчког кадра и тако озваничити почетак припрема за предстојећу сезону.

РФК1923 ТВ

P