“Црвени” започели припреме за суперлигашку мисију

Непуних месец дана по завршетку претходне, изузетно успешне сезоне, коју су окончали као шампиони Прве лиге Србије, фудбалери Радничког 1923 поново су се окупили на стадиону “Чика Дача” како би кренули са припремама за предстојећу сезону у највишем рангу такмичења, Линглонг Супер лиги Србије.

По устаљеном обичају, окупљене играче поздравили су директор клуба са “Чика Даче” Никола Фржовић и спортски директор Славко Перовић, који је том приликом представио и новог шефа струке Владимира Раденковића.

Нови стратег Крагујевчана је у кратким цртама саопштио план рада током прве две седмице припрема.

Данашњи тренинг омогућиће нама из стручног штаба да се боље упознамо са играчима и представимо им неки наш начин рада. У наредна два дана играчи ће обавити све неопходне тестове, а онда од понедељка крећемо са озбиљнијим радом. Настојаћемо да током припремног периода одиграмо што је могуће више јаких утакмица против тимова суперлигашког квалитета, па чак и јачих, како бисмо имали јаснију слику о реалним могућностима ове екипе. Мислим да играчи имају довољно времена да прихвате наш модел игре и уверен сам да ћемо спремно дочекати почетак нове сезоне – апострофирао је Раденковић.

Извесно је да ће базични део припрема фудбалери Радничког 1923 обавити изван Крагујевца, а према речима спортског директора Славка Перовића још увек се тражи најбоља могућа дестинација.

– Тренутно вагамо између две-три најповољније опције. Наша првенствена жеља је да одемо негде где ћемо имати прилику да играмо пријатељске утакмице против што је могуће квалитетнијих екипа. Надам се да ће играчи у овом почетном периоду припрема успети да прихвате главне смернице рада новог стручног штаба и да ће то успешно имплементирати у такмичарским утакмицама. Очекујем добру сезону и уверен сам да ће наш клуб наставити стазама успеха и даље модернизације – истакао је Перовић.

Поред добро познатих лица, играча који су изнели главнину терета претходне такмичарске сезоне, данашњој прозивци присуствовало је и неколико момака из омладинске школе, који ће у наредном периоду покушати да зараде поверење шефа струке првог тима.

– Познато је да ми велике наде полажемо у наше млађе селекције, које су протекле сезоне бележиле пуно успеха. Због тога смо одлучили да припремама првог тима прикључимо осморицу момака из наше омладинске школе, од тога пет омладинаца и три кадета. На тај начин шаљемо јасну поруку да је Раднички 1923 права средина за све младе играче, који овде имају прилику за пуну афирмацију – додао је Перовић.

Првој прозивци присуствовали су следећи играчи: Лазар Раичевић, Игор Вићентијевић, Стефан Филиповић, Милош Видовић, Огњен Илић, Ђорђе Максимовић, Марко Мирић, Владимир Ћировић, Никола Ристовић, Радован Аврам, Александар Варјачић, Матеја Дукић, Филип Миликић, Алекса Дамјанац, Неђељко Ковинић, Давид Спасојевић, Огњен Лакићевић, Милан Гвозденовић, Урош Арсенијевић, Лука Милојевић, Ђорђе Јовановић, Андреја Ристић, Лука и Александар Петровић.

Почетак припрема пропустио је капитен Стеван Ковачевић, који има здравствених проблема, док се млади голман Огњен Лукић тренутно налази на припремама са омладинскoм селекцијом Србије.

РФК1923 ТВ

P