Дамјанац и Ковинић за почетак прелазног рока

Алекса Дамјанац и Неђељко Ковинић прва су појачања новог суперлигаша из Крагујевца у летњем прелазном року. Ради се о двојици младих и перспективних фудбалера, од којих се очекује да управо на “Чика Дачи” у потпуности развију свој играчки потенцијал.

Када је почетком године Славко Перовић преузео функцију спортског директора Радничког 1923, он је том приликом најавио да ће клуб са “Чика Даче у будућем периоду настојати да у своје редове доведе неколицину младих и талентованих играча, који нису добили довољно простора за афирмацију у претходним клубовима.

Због тога и не чуди што су Шумадинци актуелни прелазни рок започели ангажовањем двојице младих и изузетно перспективних фудбалера, Алексе Дамјанца и Неђељка Ковинића.

Отварамо овај прелазни рок са двојицом младих играча, од којих очекујемо доста тога у предстојећој сезони. Ово је само почетак и ми планирамо да у наредним данима склопимо сарадњу са још неколицином играча, како бисмо квалитет екипе подигли на један виши ниво. Мислим да смо на правом путу и да ће Раднички 1923 имати добар тим, који ће моћи да одговори суперлигашким стандардима – оценио је спортски Славко Перовић, спортски директор Крагујевчана.

Алекса Дамјанац је 22-годишњи фудбалер, који на “Чика Дачу” долази као једно од решења на позицији левог штопера. Млади дефанзивац је поникао у београдском Партизану, а наступао је и за млађе категорије ОФК Београда, пре него што се преселио у редове шпанске Мајорке. Уследила је потом кратка епизода у белгијском Мускрону, а затим и повратак у матични Партизан. Прошлу сезону Алекса Дамјанац је провео у београдском Графичару, за који је уписао 18 наступа у Првој лиги Србије.

Иначе, млади Дамјанац потиче из фудбалске породице, будући да је његов отац Никола својевремено чувао гол београдског Партизана.

Јако сам срећан како су ме људи из клуба прихватили. Одмах се види да је ово један озбиљан и добро организован клуб, који је заслужио да након пет година поново игра Супер лигу. Сигурно је да су очекивања навијача и свих људи у клубу велика, а на нама играчима је да пружимо свој максимум како бисмо их испунили – изјавио је приликом званичног представљања Алекса Дамјанац, који је верност крагујевачком клубу орочио до 2023. године.

Уговор са новим суперлигашем из Крагујевца потписао је и млади црногорски репрезентативац Неђељко Ковинић, момак рођен 2002. године, који се истакао одличним партијама у дресу омладинске селекције Партизана протекле сезоне. Статистика каже да је Ковинић у просеку на сваких 100 минута постизао по гол, што довољно говори о убојитости 19-годишњег нападача.

Пре доласка у Партизан, овај млади фудбалер, родом из Тивта, наступао је за млађе категорије Грбља и подгоричке Будућности.

– Велика ми је част што сам постао део једног добро организованог клуба, који је познат по томе да пружа прилику млађим играчима да се афирмишу. При том, играње у Супер лиги представља велики мотивацију и прилику за нас младе играче да стекнемо додатно искуство за даљи напредак. Што се мене лично тиче, настојаћу да оставим што је могуће бољи утисак и искрено се надам једној успешној сезони – изјавио је Ковинић, који је ставио параф на трогодишњи уговор са Крагујевчанима.

РФК1923 ТВ

P