Велико појачање за тим са “Чика Даче”: Драгољуб Срнић нова узданица “црвених”

Клуб са “Чика Даче” данас је представио своје највеће појачање у досадашњем делу прелазног рока. У питању је некадашњи првотимац Чукаричког и повратник из иностранства Драгољуб Срнић, који је са крагујевачким клубом потписао уговор до краја текуће сезоне.

Драгољуб Срнић је, баш као и његов брат близанац Славољуб, прошао фудбалску школу Црвене звезде, док је играчку афирмацију стекао у београдском Чукаричком за који је одиграо 169 утакмица. Био је део чувене генерације популарних “брђана” која је освојила Куп Србије 2015. године и изборила пласман у квалификације за Лигу Европе.

По одласку са Бановог брда, Срнић је нешто више од годину дана провео у пољском Сласку, да би се у фебруару 2019. године вратио у српски фудбал као нови играч Вождовца. Уследио је нови одлазак у Пољску, овога пута у екипу Лођа, у којој је провео последње две сезоне пре доласка на “Чика Дачу”.

29-годишњи фудбалер средине терена појаснио је разлоге свог другог повратка у српски фудбал и због чега је одлучио да његова нова дестинација управо буде Крагујевац.

Имао сам сезону у Пољској која није баш за похвалу. Клуб није успео да уђе у виши ранг такмичења, а ја сам полако губио стрпљење због тог правила о броју странаца и немогућности да се усталим у првој постави, па сам одлучио да променим средину. Људи из Радничког 1923 били су најбржи и најконкретнији, тако да смо се на крају договорили на обострано задовољство. Добро сам упознат са величином клуба и веома ми је драго што се Раднички 1923 вратио у суперлигашко друштво. Имао сам прилику да играм на овом стадиону, најпре на помоћном терену као члан млађих категорија Црвене звезде, а потом и на главном терену као играч Чукаричког. Мислим да су услови што се тиче инфраструктуре и саме организације клуба значајно побољшани, тако да је по мом мишљењу Раднички 1923 добар пример за све остале клубове Србији. Што се навијача тиче, морам рећи да сам одушевљен какву су атмосферу “Црвени ђаволи” направили у Лучанима и надам се да ће их на наредним утакмицама бити у још већем броју, с обзиром да је овој младој екипи и те како потребан подстрек са трибина – изјавио је Срнић на свом званичном представљању у просторијама клуба.

У Радничком 1923 су презадовољни што су успели да доведу играча таквог калибра као што је Драгољуб Срнић, који би требао да представља једног од лидера екипе у овој сезони.

– Драго нам је што смо у прилици да представимо наше најзвучније појачање у овом прелазном року Драгољуба Срнића, повратника из иностранства и момка који у својим ногама има преко 200 одиграних утакмица у Супер лиги. Он је неко ко својим квалитетом играчким квалитетом и искуством превазилази оквире наше лиге и нема сумње да смо добили право појачање за наставак сезоне. Свакако да Срнићев долазак доста значити пре свега млађим играчима у нашем тиму, који добијају једног квалитетног саиграча од кога могу много тога доброг да науче, пре свега на пољу понашања и професионализма – истакао је спортски директор крагујевачког клуба Славко Перовић.

РФК1923 ТВ

P