Горан Ћурчић нови координатор омладинске школе

У циљу даљег унапређења рада са млађим селекцијама, управа Фудбалског клуба Раднички 1923 одлучила је да за новог координатора омладинске школе именује Горана Ћурчића, доскорашњег тренера омладинске екипе клуба са “Чика Даче”.

Иза Горана Ћурчића је вишегодишње искуство у раду са млађим категоријама, које га чини компетентним за ову прилично одговорну функцију. При том, не треба заборавити да је искусни стручњак у претходној сезони без поговора пристао да преузме кормило омладинске селекције крагујевачког клуба у једном прилично деликатном тренутку и да је са њом успео да избори опстанак у највишем рангу такмичења.

– Одлука о именовању Горана Ћурчића на место координатора омладинске школе није донета преко ноћи. То је нешто о чему смо ми у клубу још одавно размишљали, а сада нам се пружила прилика да то спроведемо у дело. Мислим да је ово један од значајних потеза у правцу унапређења рада наше омладинске школе и тежње да се њено функционисање дигне на још један виши ниво. За нас у клубу је омладинска школа веома важна и настојаћемо да учинимо све што је у нашој моћи да јој вратимо некадашњи сјај, како би она поново била међу водећима у региону – јасан је спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић.

Сличне замисли има и нови координатор омладинске школе крагујевачког клуба, који ће између осталог бити задужен за усмеравање и обуку тренера и прављење одговарајућег плана и програма рада млађих категорија, уз посебан акценат на најмлађе селекције.

– Сведоци смо чињенице да је у не тако давној прошлости омладинска школа Радничког 1923 била на изузетно лепом гласу, па је чак у једном тренутку успевала да обезбеди егзистенцију самог клуба. Због тога је нека наша почетна идеја да поставимо неку основну нит која би се прожимала од најмлађих селекција, па све до омладинаца. То свакако није процес који даје моменталне резултате, већ захтева доста стрпљења. Такође, нека наша замисао је да паралелно са стварањем играча радимо и на едукацији и афирмацији тренера из Крагујевца – поручио је Ћурчић.

Ћурчићево именовање на место координатора омладинске школе није пореметило постојећу хијерархију када је у питању руковођење млађим категоријама клуба са “Чика Даче”. Дејан Јоксимовић остаје на челу омладинске школе као њен директор, а поред ове функције имаће и улогу шефа стручног штаба омладинске селекције у наредној такмичарској сезони која стартује средином августа.

P