Трилер утакмица

Много тренутака са утакмица ми је урезано у памћењу, али никада нисам доживео да од тоталног разочарења до еуфорије прође само десетак секунди. За то заслуге иду двојици фудбалера Радничког, одбрамбеном који је направио кардиналну грешку, и Ивану Петровићу, стрелцу највероватнијег гола кога сам уживо видео.

Сезона 2013/14 била је пуна осцилација, иако је у екипи било доста (пре)скупих појачања. Нешто није штимало, није било хемије међу играчима и Раднички је играо по систему топло-хладно. Једноставно, свака текма је била мали нервни слом за нас навијаче.

Пар кола пре краја сезоне у директној борби за опстанак дочекали смо Јавор из Ивањице, чији је напад предводио наш бивши играч и љубимац “Црвених ђавола” Станимир Милошковић-Леста. Од почетка утакмице смењивали су се напади обе екипе, пошто ни Радничком, ни Јавору није одговарао нерешен резултат. И из једног нашег кикса Јавор долази до предности – 0:1.

Тако се завршило прво полувреме, а спектакл је почео у другом полувремену. Раднички је бацио све карте на напад, што је омогућило Јавору много шанси за контранападе. И онда је невероватних тридесетак секунди наш одбрамбени играч “вукао” лопту на четрдесет метара од нашег гола, окружен са два играча Јавора, и никако није хтео да је дода саиграчима или да је избаци у аут, што су му сугерисали и тренер и цела западна трибина. На крају се десило неминовно – изгубио је лопту и Јавор је лако дао гол за 0:2 .

У том тренутку потоп – испадамо из лиге! Крећу салве увреда на рачун нашег одбрамбеног играча, играчи Јавора славе… Играчи Радничког изводе лопту са центра и она долази до Ивана Петровића, који се тотално неочекивано за све нас на стадиону, а највише за голмана Јавора, одлучује за шут на гол са више од 60 метара! Каква је еуфорија завладала у тренутку када су сви схватили да је лопта завршила у мрежи!

Вратили смо се у игру. После тога Раднички наставља са жестоким нападима и преко Кнежевића стиже до изједначења (2:2). Ни Јавор се не предаје и пар минута пре краја стиже до новог вођства (2:3). Стрелац трећег гола за Јавор Леста Милошковић из поштовања према Радничком није славио гол.

У последњем нападу на утакмици, дубоко у заоставном времену, Адамовић постиже гол за 3:3 и, како се на крају првенства показало, одлучујући бод за опстанак.

РФК1923 ТВ