Репрезентативац у Радничком

Први и до сада једини пут да је на “Чика Дачи” било више припадница женског пола у односу на мушки јесте утакмица са зрењанинским Пролетером 13. марта 1999. године. Разлог невероватног интересовања припадница лепшег пола био је репрезентативни голман Ивица Краљ, који је само пар дана пре утакмице са Зрењаницима стигао на позајмицу из португалског Порта.

Било је више разлога за Краљев долазак на “Чика Дачу”. Управа клуба, на челу са Танасијем Катанићем (популарни Таса “Призма”), није била задовољна формом првог чувара мреже Синишe Јањићa, иначе љубимца “Црвених ђавола”, који је означен као главни кривац за катастрофалан пораз од 1:8 у сусрету са Војводином.

Са друге стране, самом Ивици Краљу било је неопходно да се врати у форму пре квалификационе утакмице за Европско првенство против Хрватске. У том тренутку био је резерва у Порту, па му је долазак у Крагујевац био потребан како би стандардно бранио и задржао место првог голмана репрезентације.

Да ће долазак репрезентативног голмана изазвати интересовање спортске јавности у Крагујевцу, било је и више него јасно. Али тог дана када је Краљ промовисан, схватио сам да је то превазишло локалне оквире. На промоцију је дошло пар стотина навијача и на десетине новинара, клуб је штампао слике са Ивициним ликом које је он неуморно потписивао итд.

Тих дана су “Црвени ђаволи” славили десет година од поновног оснивања групе и правили промоцију компакт диска са навијачким песмама, тако да је све “мирисало” на спектакл. На “Чика Дачи” је било више од 12 000 навијача, и док су на јужној трибини “Црвени ђаволи” бакљадом и наранџастим димовима обележавали годишњицу, за то време је запад личио на модну писту. “Чика Дача” никада није лепше изгледао, а ни мирисао.

На крају је Раднички победио са 2:0, а многе Крагујевчанке су тог дана први пут биле на “Чика Дачи”. Довођење Ивице Краља, иако краткотрајно, показало се као одличан маркетиншки потез. Раднички је имао сениорског репрезентативца у својим редовима, а Ивица Краљ је успео да задржи место на голу националног тима.

РФК1923 ТВ