Играчи у марици

У прволигашкој сезони 2010/2011, за улазак у Супер лигу борила су се три клуба: Раднички, БАСК и Нови Пазар. Како је БАСК неколико кола пре краја већ осигурао прво место и промоцију у виши ранг такмичења, остало је да Раднички и Нови Пазар у међусобном дуелу одлуче ко ће се прикључити Београђанима на путу у елиту.

Данима уочи тог кључног гостовања у Новом Пазару владала је велика неизвесност да ли ће “Црвеним ђаволима” бити дозвољeно да присуствују овој утакмици, с обзиром на већ познато ривалство два клуба. На крају је новопазарска полиција дала “зелено светло” за око 150 навијача, којима је омогућен улазак на стадион. Наравно, нас је ипак било мало више (око 170) и сви смо носили црне мајице са грбом клуба, које су специјално урађене за ову прилику.

Пут Новог Пазара кренули смо знатно раније, неких 5-6 сати пре почетка текме, како не бисмо имали проблема као пар година раније. Домаћини су очигледно продали више карата у односу на сам капацитет стадиона (сигурно је било више од 10.000 људи), а нама су оставили врло мали део трибине. Заправо, “кавез” у коме смо били смештени налазио се крај западне трибине и од домаће публике био је одвојен само неком на брзину склепаном оградом од жице и неких летви.

На самој утакмици било је уобичајеног навијања од стране Пазараца, уз пуно притисака на судије. У том “запаљивом” амбијенту, играчи Радничког су се јуначки борили, бодрени нашом песмом. Није било правих шанси за голове и све се сводило на жестоку борбу на средини терена.

Упркос свим притисцима домаће публике, наши играчи су показали изузетну менталну снагу, тако да је утакмица окончана без голова (0:0). Освојени бод у Новом Пазару је Радничком практично отворио врата Супер лиге.

Домаћи навијачи нису могли спортски да поднесу неуспех и по изласку са стадиона започели су са нередима, што је полицију натерало да играче Радничког и стручни штаб на челу са Владом Чапљићем, полицијским марицама евакуишу из Новог Пазара. Нас је полиција задржала још пола сата на стадиону, већ је увелико пао мрак , али то није покварило атмосферу због доброг резултата. Дуго је Новим Пазаром одјекивало: “Ооо Крагујевац ле, ооо Супер лига ле !”

РФК1923 ТВ