Тренутак истине за Шумадинце: Новосађани морају пасти!

Пред фудбалерима Радничког 1923 је једна од најважнијих утакмица у досадашњем делу шампионата. Крагујевчани ће у петак од 16 часова, у премијерној утакмици 12. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије, на свом “Чика Дачи” угостити новајлију у елитном рангу такмичења, екипу Младости ГАТ, са само једном могућом опцијом, а то је победа.

Резултатска криза крагујевачког суперлигаша попримила је већ озбиљне размере. Шумадинци су у серији од четири узастопна неуспеха, па је победа у предстојећем сусрету са Новосађанима, који се тренутно налазе на претпоследњој позицији првенствене табеле, са само бодом мање у односу на “црвене”, апсолутни императив за чету тренера Дејана Јоксимовића.

– Све сем победе у сусрету са екипом Младости за нас би представљало неуспех. У складу са тим се и припремамо за ову утакмицу. Настојаћемо да од првог минута наметнемо наш стил игре, да неутралишемо све врлине у игри противника и да наше офанзивне играче доведемо у ситуације где би њихов индивидуални квалитет могао да дође до пуног изражаја. То би, уз максималну мотивисаност, добру енергију и фокус на испуњење тактичких задатака, требало да нам донесе сва три бода на овој утакмици – сматра шеф стручног штаба крагујевачког суперлигаша.

Без обзира на тренутни пласман на табели, екипа Младости ГАТ, предвођена некадашњим стратегом крагујевачког тима Александром Линтом, заслужује максималан респект, посебно након добрих издања у последње две утакмице против Радничког у Нишу (1:1) и суботичког Спартака код куће (1:0), где је од могућих шест узела четири бода.

– Младост је после серије од шест узастопних пораза подигла форму и у последња два кола освојила четири бода. Очигледан је напредак у њиховој игри, значајно су подигли ниво енергије и агресивности, а као последица тога дошли су и бољи резултати. Мислим да то треба да буде нека врста путоказа и за нас, да уз појачану енергију и ове играче који су пристигли у финишу прелазног рока покушамо да подигнемо квалитет игре на један виши ниво – поручује Јоксимовић.

Добра вест је што ће крагујевачки суперлигаш по први пут ове сезоне наступити у комплетном саставу. Филип Ивановић је одрадио меч суспензије, Никола Ковачевић се опоравио од стомачног вируса, док је новајлија Марко Шимић коначно успео да реши проблеме са папирологијом и биће у конкуренцији за сутрашњу утакмицу, баш као и Бразилац Евандро, последње појачање “црвених” у летњем прелазном року.

– Сигурно да нам пуно значи то што ћемо моћи да рачунамо на све играче за једну тако битну утакмицу. Наравно, играчи који су стигли у последње две недеље прелазног рока још увек нису довољно уиграни са екипом, нити физички спремни за ову утакмицу, али свакако да нам значи то што ћемо имати већи број расположивих опција и играче који својим уласком са клупе могу да промене ритам утакмице – истиче Јоксимовић.

Улазнице за утакмицу по цени од 300 динара за источну и 400 динара за западну трибину продаваће се на благајни испред јужне трибине стадиона “Чика Дача”, која ће бити отворена два сата пре почетка утакмице.

Телевизија Арена Спорт директно ће преносити утакмицу на свом Премијум 2 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P