Кариока за крај прелазног рока: Бразилац Евандро закључио списак појачања

Бразилски фудбалер Евандро да Силва последње је појачање крагујевачког суперлигаша у летњем прелазном року.

25-годишњи Бразилац је претходне две године био члан мађарског Фехевера, с тим што је један део прошле сезоне провео на позајмици у новосадском Пролетеру, где је на тринаест одиграних утакмица уписао два поготка. Будући да ни по повратку у мађарски клуб није успео да се избори за већу минутажу, одлучио се на споразумни раскид уговора, што су Крагујевчани искористили да га приволе у своје редове.

Иначе, Евандро је пре неславне епизоде у Мађарској био један од водећих играча екипе ЦСКА из Софије. У домовини је наступао за Коритибу, а уписао је и неколико наступа за младу репрезентацију Бразила до 20 година старости.

Долазак у Раднички 1923 Евандро види као прилику да оживи своју каријеру, која је након теже повреде коју је зарадио током боравка у Мађарској запала у запећак.

– Имао сам велику жељу да појачам Раднички овог лета. Јако сам срећан што имам прилику да будем део једног тако великог клуба. Ово је идеална прилика за мене да се докажем и направим искорак у својој каријери, али и да помогнем клубу у остварењу његових такмичарских амбиција. Захвалио бих се управи клуба на указаном поверењу, које ћу настојати да оправдам максималним залагањем на тренинзима и утакмицама – поручио је Бразилац на свом званичном представљању.

У крагујевачком клубу сматрају да су добили још једно велико појачање у офанзивном делу тима и играча који би својим квалитетом требао да прави разлику на терену.

– Слично као и са Чоловићем, и на Евандров потпис смо били приморани да сачекамо нешто дуже. Знамо га још из Пролетера, где је играо јако добро и правио разлику на терену. Мислим да је сад у далеко бољем физичком стању, с обзиром да је тад тек излазио из повреде, а да сад долази из пуног тренинга. Верујем да смо направили прави потез и да смо довели играча који може да подигне квалитет комплетне екипе на један виши ниво – изјавио је Славко Перовић, спортски директор Радничког 1923.

Довођењем Евандра крагујевачки суперлигаш је ставио тачку на летњи прелазни рок.

– Ми смо доласком Евандра закључили списак појачања. Наравно, увек постоји могућност да се у случају неке теже повреде или повољне опције на тржишту доведе нови играч. Оно што је важно, то је да смо у оквиру нашег буџета успели да направимо један добар и конкурентан тим, који може да игра значајну улогу у Моцарт Бет Суперлиги Србије ове сезоне – додао је Перовић.

P