Teжак пораз “ђаволчића” у сусрету са младим “романтичарима”

У увертири данашње утакмице првотимаца Радничког 1923 и ОФК Београда, снаге су одмериле омладинске селекције ова два клуба. Млади “романтичари” били су знатно успешнији и нанели су “ђаволчићима” најубедљивији пораз у овом припремном периоду – 0:4 (0:1).

Добро су се “црвени” држали током првог дела сусрета, створили су и пар изгледних прилика за гол, али су поклекли непосредно пред одлазак на одмор, када је брзоноги Ђорђевић у контри умакао својим чуварима и пласирао лопту поред немоћног Спасојевића.

Друго полувреме протекло је у потпуној доминацији младих “романтичара”, који су бољу игру крунисали са још три поготка. Најпре је у 57. минуту Бајкић искористио грешку домаће одбране и дуплирао вођство свог тима, да би четири минута касније Ђорђевић својим другим голом на утакмици повисио предност Београђана на 3:0.

Тачку на овај сусрет ставио је Радовановић у 75. минуту за коначних 4:0.

Напоменимо и то да је пред почетак данашњег сусрета омладинаца Радничког 1923 и ОФК Београда на помоћном терену стадиона “Чика Дача” уприличен мали гест сећања на прерано преминулог фудбалера Млађана Јовичинца, који је током своје кратке и обећавајуће каријере наступао за оба клуба.

Тако је пред почетак утакмице породици преминулог фудбалера уручен дрес са потписима свих играча, а потом је Млађанова сестра близнакиња Сара извела почетни ударац.

Наредну припремну утакмицу омладинци Радничког 1923 играју у суботу против сениорског тима крагујевачке Сушице.

РАДНИЧКИ 1923 – ОФК БЕОГРАД 0:4 (0:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Судија:
Добривоје Шишмановић (Топола).
Стрелци: Ђорђевић у 40 и 61, Бајкић у 57 и Радовановић у 75. минуту за ОФК Београд.

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Шурлан, Милошевић, Н. Радосављевић, М. Радосављевић, Лакићевић, Петровић, Арсенијевић, Васић, Милојевић, Ђорђевић. Играли су још: Жунић, Новичић, Павловић, Радојковић, Ристић, Панић, Миловановић, Драмићанин, Гвозденовић, Јовановић, Томовић и Пантовић.

ОФК БЕОГРАД: Марковић, Братић, Флоричеловић, Новичић, Блажић, Богићевић, Радовановић, Јовичин, Иваниш, Бајкић, Ђорђевић. Играли су још: Васиљевић, Поповић, Руљић, Ранковић, Микан, Ризнић.

P