Телеоптик – последњи тест пред почетак плеј-офа

У последњој утакмици лигашког дела такмичења у Првој лиги Србије, фудбалери Радничког 1923 угостиће у недељу, 31. марта од 16 часова на стадону „Чика Дача“ младу екипу земунског Телеоптика. Прилика је то да наши момци тријумфом заокруже ову фазу такмичења и у добром расположењу дочекају почетак плеј-офа.

Наша екипа у ову утакмицу улази са огромном жељом да својој верној публици на „Чика Дачи“ приушти још једну радост. Пораз од Трајала у Крушевцу већ је архивиран, након што су из њега извучене одређене драгоцене поуке пред најважнији део сезоне.

Утакмица са Телеоптиком у недељу имаће велики значај за екипу тренера Николића, како по питању коначног пласмана и што боље стартне позиције у плеј-офу, тако и на психолошком плану, јер је свакако пожељније ући у другу фазу такмичења после тријумфа, него након негативног резултата. У сваком случају, наши момци су и више него орни да дођу до победе против „оптичара“, која им је „измакла“ у првом делу сезоне, када су у „Земунелу“ мреже мировале.

О екипи Телеоптика је мање-више све познато. Ради се клубу чији играчки кадар годинама уназад сачињавају млади фудбалери Партизана, који се налазе на преласку из омладинског у први тим. Дакле, у питању је једна млада и неискусна, али изузетно талентована и фудбалски писмена екипа, која се тренутно налази у доњем делу табеле, на тринаестој позицији са 26 освојених бодова.

– Телеоптик је једна млада, школована екипа, састављена од играча Партизана. Сигурно је да имају већи квалитет него што то њихови резултати показују, који су више последица те њихове младости и неикуства. – сматра помоћни тренер Радничког 1923 Дарко Милисављевић и додаје да његова екипа само максималном ангажованошћу може рачунати на бодове против Земунаца:

– Ми морамо да поправимо утисак који смо оставили у Крушевцу и да променимо однос према игри. Само уз максимално ангажовање на терену можемо до нових бодова. Сигурно је да би нам победа над Телеоптиком значила пуно на пољу самопоуздања и уједно би нам донела бољу позицију у плеј-офу. Све остало водило би ка неким другим стварима, за шта стварно нема потребе у овом тренутку. Ми јесмо испунили неки наш циљ, али када смо већ ушли у плеј-оф, зашто да не покушамо да се домогнемо баража и видимо где смо у односу на остале екипе. – јасан је Милисављевић.

Неко ко одлично познаје предстојећег ривала јесте Стефан Грбовић, момак који је један део своје каријере провео управо у Телеоптику.

– Ради се о једној младој, полетној екипи, која већ годинама игра у овој лиги. Мислим да не треба ући у утакмицу са неком дозом превеликог респекта према њима, али свакако треба бити опрезнији. Циљ нам је да пред плеј-оф сакупимо што већи број бодова, а уз подршку навијача који су нам дванаести играч, свакако да можемо рачунати на победу у недељу. – тврди Грбовић.

Добри резултати наше екипе овог пролећа привукли су пажњу Крагујевчана, који из кола у коло, у све већем броју долазе на „Чика Дачу“. Због тога не треба сумњати да ће и у недељу посета бити на завидном нивоу, а наравно главни „штимунг“ нашим момцима на терену својом песмом и длановима даваће највернији навијачи „Црвени ђаволи“.

P