Николић: „Морамо стално себи да постављамо нове циљеве и изазове“

Након заиста одличне утакмице између Радничког 1923 и Телеоптика на „Чика Дачи“, која је завршена без победника 2:2 (1:0), представницима медија обратили су се тренери данашњих ривала, Дејан Николић и Милан Ристић.

Милан Ристић, шеф стручног штаба Телеоптика, најпре се захвалио домаћину на гостопримству и фер игри и истакао да српском фудбалу фали више оваквих утакмица попут данашње.

– Видели смо једну утакмицу екипа које су изашле на терен са јасном жељом да играју фудбал и да се надигравају, и која је на крају заокружена са по два гола. Честитао бих мојим играчима на данашњој партији и освојеном боду, који нам омогућује да у бараж уђемо са мањим заостатком у односу на главне конкуренте за опстанак у лиги, а Радничком желим све најбоље у плеј-офу. – поручио је тренер Телеоптика.

И шеф стурчног штаба Радничког Дејан Николић сматра да је данашња утакмица била изузетно добра и да је публика имала шта да види на терену.

– Ово је утакмица на којој смо можда створили и највећи број прилика у сезони, али ето нисмо успели да је добијемо. Екипа Телеоптика је селектирана од играча који су будућност Партизана и српског фудбала, једна брза, писмена екипа, која по својим карактеристикама нама не одговара. Ипак, имали смо контролу над игром све до првог примљеног гола, а онда смо ушли у неку панику, која је довела до тога да примимо још један гол. После тога смо кренули на све или ништа, изједначили смо, а чак смо можда могли и да преокренемо резултат. На крају, у неку руку можемо да будемо задовољни бодом, будући да смо били на прагу пораза. – истиче тренер Радничког и додаје да никако не може замерити својим играчима на жељи и борбености:

– Играчи су жарко желели победу данас. Видим сад у свлачионици доста њих је погнуло главе, али ето, не дешава се све на терену увек у складу са жељама. Индивидуалне грешке се догађају и све је то саставни део фудбалске игре. Мислим да овај аплауз на крају довољно говори о томе да је публика задовољна виђеним и да нема замерке на вољни моменат и ангажованост ових момака.

Николић признаје да је можда дошло до психичког пражњења играча у финишу овог дела сезоне, али да би то већ на почетку плеј-офа требало да дође на пређашњи ниво.

– Сигурно да је након пласмана у плеј-оф, чиме је остварен првобитни циљ клуба у овој сезони, та нека врста позитивне тензије међу играчима мало спласла и ми смо током читаве ове седмице покушавали да их кроз разговор и тренинге вратимо у прави ритам. Управо из тог разлога морамо себи да постављамо нове циљеве и изазове. Сада причамо како наредни степеник треба да нам буде бараж, након тога ћемо тежити нечему још вишем, јер једноставно екипа мора стално да буде мотивисана како би ишла напред. – констатовао је тренер наше екипе.

Нажалост, због црвених картона зарађених у судијској надокнади времена утакмице са Телоптиком, Николић на старту плеј-офа неће моћи да рачуна на Остојића и Алексијевића.

– Наравно да то јесте велики хендикеп за нас, будући да су обојица ушли у неки жељени ритам игре. Такође, данас због повреда нисмо могли да рачунамо на Грбовића и Здравковића, али се надамо да ће се они убрзо опоравити и поново бити у конкуренцији за тим. – открио је Николић.

Добра вест је свакако опоравак Александра Димитрића, који је свој повратак на терен након шестомесечне паузе крунисао поготком.

– Ја сам Димитрића тренирао још у Колубари и врло добро познајем његове квалитете. Ради се о играчу који својом хитрином и стилом игре не одговара многим противничким екипама. Он још увек није спреман да одигра свих деведесет минута, али свакако да његов повратак на терен представља велико појачање за нас у плеј-офу. – додао је тренер крагујевачког проволигаша.

P