Талентовани дефанзивац задужио опрему крагујевачког суперлигаша

Нови суперлигаш из Крагујевца наставља тренд довођења младих и талентованих играча, који представљају будућност српског фудбала. Тако је параф на трогодишњу верност клубу са “Чика Даче” ставио омладински репрезентативац Урош Благојевић, момак који је свој играчки потенцијал потврдио одличним играма у млађим категоријама Црвене звезде.

Млади леви бек, који је у марту прославио свој деветнаести рођендан, прве фудбалске кораке начинио је у млађим категоријама Земуна, одакле је прешао у редове београдске Црвене звезде. Као један од најбољих играча омладинске селекције клуба из Љутице Богдана у Лиги шампиона за младе фудбалере претходне сезоне, прикључен је тренинзима првог тима српског шампиона, али је прве минуте у сениорском фудбалу ипак морао да потражи на позајмицама, најпре у филијали “црвено-белих” Графичару, а потом и у Новом Пазару, где је провео последњих шест месеци.

Благојевић је прошао све млађе репрезентативне селекције Србије, а тренутно је члан омладинске репрезентације, у којој наступа и млади голман Радничког 1923 Огњен Лукић.

– Долазак у Раднички 1923 видим као велику прилику за доказивање у суперлигашкој конкуренцији. Познато ми је да је Раднички 1923 клуб богате традиције, са великом армијом навијача уз себе, што је свакако мотив више за мене да се потрудим да оставим што је могуће бољи утисак. Генерално, први утисци по доласку у клуб су јако позитивни. Добро се ради на тренинзима, саиграчи су ме одлично прихватили и атмосфера у клубу је заиста на врло високом нивоу. Надам се добрим резултатима у предстојећој сезони и високом на табели – поручио је млади фудбалер приликом званичне промоције на стадиону “Чика Дача”.

Спортски сектор Радничког 1923 не крије задовољство што је још једног изузетно талентованог и перспективног младог фудбалера успео да приволи у своје редове.

– Настављамо тренд довођења младих играча, који су чланови млађих репрезентативних селекција наше земље. Оно на чему бих посебно апострофирао, то је да се не ради о позајмици играча, већ о његовом трансферу из Црвене звезде у Раднички 1923. Уз Благојевића и Ковинића, као и уз ових пар момака из наше омладинске школе који су прикључени тренинзима првог тима, мислим да имамо јако лепу перспективу за будућност – оценио је Славко Перовић, спортски директор крагујевачког суперлигаша.

Перовић је открио да ће до краја седмице још један млади играч приспети на “Чика Дачу”.

– Очекујемо промоцију још једног играча у наредних пар дана. Ради се о још једном младом момку, који се уклапа у нашу пројекцију тима за предстојећу сезону. Што се тиче неких наредних корака у прелазном року, они ће зависити од ситуације на тржишту и неких наших потреба. Наравно да ћемо се приликом одабира играча и даље држати одређених референци, а то је да то буду или млади репрезентативци или повратници из иностранства, који ће екипи донети инстант квалитет. Без жеље да омаловажавам неке друге клубове, ми заиста немамо намеру да у једном дану представљамо по седам-осам нових играча, већ настојимо да појачања доводимо плански, водећи рачуна о сваком детаљу. Не треба журити, прелазни рок је дуг и ми ћемо се свакако потрудити да ангажујемо права појачања, односно играче који ће својим квалитетом и потенцијалом допринети добрим резултатима клуба на дуже стазе – уверава спортски директор Крагујевчана.

P