Свечани пријем за пионирску селекцију у Скупштини града Крагујевца

Поводом великог успеха наше пионирске селекције, која је на недавно одржаном финалном турниру првенства државе заузела високо друго место, градоначелник Крагујевца Никола Дашић приредио је свечани пријем за играче, тренере и управу нашег клуба.

– Драго ми је што ови дечаци не дозвољавају да их старије селекције изгурају и да се о њима ништа не чује. Вицешампионска титула је сјајан резулат на нивоу Србије, а посебно ми је драго због тога што су сви млади фудбалери из Крагујевца, осим двојице комшија из Трнаве и из Раче, који су такође наша деца. Титула је показатељ да се са њима добро ради, да Фудбалски клуб Раднички 1923 иде у правом смеру и да планира добру будућност – поручио је градоначелник Дашић.

Честиткама се придружио и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић, који је том приликом истакао да су ови млади дечаци понос Крагујевца.

– Резултати се праве у омладинским школама и због тога ћемо посебан акценат ставити на њих. Не желимо да увозимо спортисте, осим када је то неопходно због вишег ранга такмичења или када на позицијама немамо одговарајућег играча из наших структура. Драго ми је што руководство ФК „Раднички 1923“ иде у корак и са другим клубовима и што омладинској школи придаје посебно пажњу која се валоризује кроз овакве фантастичне резултате – додао је Стевовић.

Директор Радничког 1923 Никола Фржовић напоменуо је да овај резултат пионирске селекције представља још једну потврду доброг рада омладинске школе, која из године у годину остварује све већи напредак.

– Овај пласман је веома важан за клуб, јер пионирска селекција није никада била вицешампион Србије, што је доказ да фудбалска школа добро ради и да смо почели све више да напредујемо. Рад и ниво успеха подижемо у континуитету на вишу лествицу, са чиме ћемо наставити и даље – изјавио је први човек клуба са “Чика Даче”.

P