Из Хумске на “Чика Дачу”: Талентовани Богдан Мирчетић нови члан Дудићевог тима

Мирчетић је, баш као и Алексић, био члан шампионске генерације “црно-белих” нада која је освојила Омладинску лигу Србије у сезони 2022/23. Прошле сезоне је на 26 утакмица у Омладинској лиги Србије постигао седам и наместио шест голова, а уписао је и два поготка и једну асистенцију у Лиги шампиона за младе.

Иако је прошлог августа потписао професионални уговор са “црно-белима”, млади Зрењанинац је ипак одлучио да свој сениорски стаж уместо у Хумској започне у клубу са “Чика Даче”, који је препознао као идеалну средину за свој даљи фудбалски развој и афирмацију.

– Пристао сам да дођем у Раднички јер сматрам да је то екипа која је играла можда и најлепши фудбал у Моцарт Бет Суперлиги прошле сезоне. Хвала тренеру Дудићу и људима из клуба што су изразили жељу да ме доведу. Потрудићу се да оправдам њихово поверење и помогнем екипи да понови и евентуално надмаши резултат из претходне сезоне – поручио је Мирчетић, који би према слову уговора требао да у наредне четири сезоне носи дрес крагујевачког клуба.

Мирчетић је шести новајлија у редовима крагујевачког суперлигаша овог лета. Пре њега дрес српског представника у квалификацијама за Лигу конференција задужили су Лука Лијескић, Вукашин Булатовић, Евандро да Силва, Милош Рошевић и Самир Зељковић.

P