Шумадинци прижељкују победу на јесењем опроштају од крагујевачке публике

Последњу утакмицу пред својом публиком у јесењем делу сезоне фудбалери Радничког 1923 одиграће у суботу од 13 часова на стадиону “Чика Дача”, када ће у оквиру 18. кола Моцарт Бет Суперлиге угостити последњепласирану екипу на табели, Радник из Сурдулице. Изабраници тренера Дејана Јоксимовића решени су да оправдају епитет фаворита у дуелу са Сурдуличанима и упишу још једну вредну победу, која би им омогућила мирнији одлазак на предстојећу првенствену паузу.

Екипа Радника је у прошлом колу дошла до свог тек првог тријумфа у сезони, након што је на свом терену савладала суботички Спартак резултатом 2:0, али је и даље остала прикована за дно табеле са свега осам освојених бодова.

Шеф струке крагујевачког суперлигаша Дејан Јоксимовић сматра да лоши резултати које екипа Радника бележи ове сезоне нису последица мањка квалитета играчког кадра, већ су више плод неких несрећних околности које Сурдуличане прате још од уводног кола.

– Радник је екипа која дефинитивно има квалитет за овај ранг такмичења, али је сплетом неких несрећних околности доспела на зачеље првенствене табеле. Сигурно да им је та победа против Спартака прошлог викенда подигла морал пред утакмицу са нама. Они би евентуалном победом у суботу ухватили прикључак са екипама које се налазе изван опасне зоне, што ће им сигурно бити додатни мотив у предстојећој утакмици – сматра Јоксимовић.

Од “црвених” се очекује да успешно изнесу бреме фаворита у сусрету са последњепласираним тимом Моцарт Бет Суперлиге Србије и упишу тријумф на јесењем опроштају од својих навијача.

– Ја верујем да ће моји играчи максимално озбиљно схватити ову утакмицу и да неће себи допустити било какав вид опуштања, који би могао да нас уведе у проблем. Сигурно да није нимало лако играти под императивом победе, али смо ми у неком претходном периоду показали да смо екипа са карактером, која зна да буде најбоља онда када је то најпотребније. Сама чињеница да нам је ово последња утакмица пред домаћом публиком у овој години представља свакако додатни подстицај у походу на нова три бода, који би нам омогућили да се учврстимо на осмом месту првенствене табеле и да мирно дочекамо одлазак на зимску паузу – наглашава Јоксимовић.

Извесно је да ће крагујевачки суперлигаш на мегдан Сурдуличанима без Бразилца Евандра да Силве, који се повредио на претходној утакмици у Лучанима. Ван строја је и већ дуже време повређени Марко Јанковић, док ће у конкуренцији за тим поново бити десни бек Никола Влајковић, који је пропустио меч у Лучанима због парних картона.

Улазнице за утакмицу по цени од 300 динара за источну и 400 динара за западну трибину продаваће се на благајни испред јужне трибине стадиона “Чика Дача” у суботу од 11 часова.

Директан пренос утакмице најављен је на Арени Спорт 8, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P