Шумадинци јачи за још једног искусног интернационалца

Три дана пре пролећне премијере против Вождовца, крагујевачки суперлигаш представио је пето појачање у зимском прелазном року. Нови члан осмопласираног тима Моцарт Бет Суперлиге је Лука Милуновић, некадашњи млади репрезентативац Србије и дугогодишњи интернационалац, који на “Чика Дачу” стиже из грчке екипе Ники Волис, чији је дрес носио у протеклих шест месеци.

Тридесетогодишњи офанзивац је највећи део своје каријере провео изван граница Србије. Играо је у Белгији, Мађарској, Албанији и Малезији, а најдуже се задржао у Грчкој, где је наступао за три различита клуба. Од српских клубова Милуновић је играо за ОФК Београд, Црвену звезду, Вождовац и крушевачки Напредак, а био је и члан младе репрезентације Србије, за коју је одиграо 16 утакмица и постигао 5 погодака.

Нови адут Крагујевчана није крио задовољство повратком у српски фудбал и доласком на “Чика Дачу”, где је већ раније имао прилику да игра и како сам каже ужива у сјајној атмосфери.

– Драго ми је што ћу поново имати прилику да играм у нашој лиги, која је последњих година доста добила на квалитету. Прелазак у Раднички 1923 видим као једну врсту искорака у својој каријери. Имао сам прилику да играм у Крагујевцу, знам да је овде увек сјајна атмосфера и унапред се радујем што ћу имати прилику да наступам пред таквом публиком. Верујем да ћу се брзо уклопити у екипу и да ћу својим играма у пролећном делу првенства оправдати очекивања људи из клуба – поручио је Милуновић, који је са шумадијским суперлигашем орочио сарадњу до краја идуће сезоне.

Мада су Крагујевчани довођењем четворице новајлија пре одласка на завршни део припрема у Анталији практично испунили зацртану агенту када је реч о појачањима у зимском прелазном року, проблеми са вирусом и повредама током боравка у Турској, као и нешто слабији резултати у припремним утакмицама, навели су спортски сектор “црвених на помисао о допуни постојећег играчког кадра.

– Истина је да нисмо били баш најзадовољнији оствареним резултатима у припремним утакмицама током боравка у Анталији, због чега смо одлучили да додатно појачамо конкуренцију у офанзивном делу екипе. Лука Милуновић је играч са завидним домаћим и интернационалним искуством који може да покрије неколико позиција у тиму, почев од левог крила, преко класичног нападача, па све до полушпица. Уверени смо да ће бити добро појачање за наш тим у пролећном делу шампионата – истакао је спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић.

Доласком искусног офанзивца крагујевачки суперлигаш није ставио тачку на зимски прелазни рок. Активно се ради на довођењу још једног младог играча који би појачао конкуренцију на позицији левог бека.

– Ми смо још од почетка сезоне размишљали о довођењу још једног младог играча на тој позицији левог бека, да бисмо по окончању припрема у Анталији кренули у реализацију посла. Одлучили смо се за Луку Малића, младог и изузетно перспективног фудбалера, који је протекле полусезоне био стандардан члан прве поставе сарајевског Жељезничара. Он би у току данашњег дана требао да стигне у Крагујевац, тако да се надам да ћемо све формалности око потписивања уговора завршити до краја ове седмице – додаје Перовић и открива да ће млади дефанзивац потписати уговор на две и по године.

Уколико се све формалности око регистрације нових играча заврше на време, и Милуновић и Малић би требали да буду у конкуренцији за пролећну премијеру “црвених” против Вождовца у суботу на стадиону „Чика Дача“.

P