Шумадијски дерби прекинут у 13. минуту

Утакмица 28. кола Прве лиге Србије између домаћег Радничког 1923 и чачанског Борца 1926 доживела је свој превремени крај већ у 13. минуту, након што је гостујући састав остао са свега шест играча на терену.

Чачани су у Крагујевац допутовали са једном једином намером, а то је да искажу свој револт поводом одлуке Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, која их је због оптужби да су “угрозили и повредили интегритет утакмице са Железничаром из Панчева” казнила одузимањем шест бодова и новчаном казном у износу од 4 милиона динара.

Тако је екипа Борца 1926 ову утакмицу започела са свега седам фудбалера, који су, чим је лопта кренула са центра, у знак протеста поседали на траву и поскидали дресове, како би истакли мајице са поруком надлежним фудбалским институцијама.

Утакмица је након овог перформанса фудбалера чачанске екипе настављена, с тим што су играчи Борца 1926 приликом сваког поседа, лопту испуцавали изван граница игралишта.

У 6. минуту утакмице играч Борца 1926 Стефан Бојовић изненада се стуштио на земљу, јасно дајући до знања да због повреде неће бити у стању да настави игру. Пошто је на тај начин чачански тим остао са недовољним бројем играча на терену, судија Данило Јеринић није имао пуно избора осим да након неколико минута паузе означи завршетак сусрета.

Спортски директор и тренер Борца 1926 Владимир Станисављевић појаснио је разлоге поступака његових играча на данашњој утакмици.

Извињавам се клубу-домаћину и свим актерима данашње утакмице на овој тужној слици, али то је био једини начин да пошаљемо поруку да нико нема право да се игра са нашим интегритетом и образом. Ово је тек прва порука, а друга ће бити још драстичнија. Не тражимо било какав вид помиловања и спремни смо да кренемо од нуле, али смо исто тако убеђени да ћемо кад-тад доказати своју невиност у читавој овој причи. Радничком 1923 желим све најбоље у наставку такмичења. То је један велики клуб, који заслужује пласман у Супер лигу и сигуран сам да је ова криза резултата само тренутног карактера – изјавио је Станисављевић по завршетку утакмице.

Кратак коментар данашњих дешавања на стадиону “Чика Дача” дао је и спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић, који је такође изразио своје жаљење што је ова утакмица окончана на неславан начин.

– Свима нам је јако жао што се ова утакмица завршила на овакав начин. Трудићемо се да све ово оставимо иза себе и да не допустимо да нас то превише поремети на нашем походу ка Супер лиги. На нама је сада да се максимално фокусирамо на предстојећу утакмицу са Земуном, која нам је у овом тренутку најбитнија – истакао је Перовић.

Очекује се да такмичарски органи наредних дана региструју ову утакмицу службеним резултатом у корист Крагујевчана.

Фудбалере Радничког 1923 у следећем колу очекује гостовање екипи Земуна.

P