Суботички “голубови” на нишану

Након двонедељне репрезентативне паузе, овог викенда наставља се такмичење у Моцарт Бет Суперлиги Србије. Фудбалере Радничког 1923 у недељу, 2. октобра, од 15 часова на Градском стадиону у Суботици очекује дуел са домаћим Спартаком, који очајнички тражи излаз из озбиљне резултатске кризе.

Првенствени предах фудбалери крагујевачког суперлигаша искористили су да се додатно уиграју и припреме за изазове који их очекују у финишу јесење полусезоне. Посебан акценат био је на играчима који су пристигли у сам смирај прелазног рока и њиховом прилагођавању постојећем систему игре.

– Током паузе смо највише радили на усавршавању нашег модела игре. Такође, доста пажње посветили смо и играчима који су пристигли у самом финишу прелазног рока, како би их на што бржи и ефикаснији начин увели у наш систем рада. Могу рећи да сам јако задовољан начином на који су они прихватили неке наше принципе игре и како су се уклопили у тим – наглашава шеф струке Радничког 1923 Дејан Јоксимовић.

Убедљив тријумф против новосадске Младости у претходном колу означио је дуго чекани крај неславног резултатског низа “црвених”, који ће на гостовању прилично уздрманој екипи Спартака покушати да понове добро издање из сусрета са новосадским тимом како би још једном обрадовали своје верне присталице.

– Искрено се надам да ћемо на гостовању у Суботици наставити континуитет добрих резултата започет убедљивом победом против екипе Младости. Спартак је после четири узастопна пораза променио тренера, што по правилу изазива одређени вид реакције код играча, тако да морамо бити максимално опрезни. Уколико поновимо приступ из претходне утакмице против Младости и успемо да наметнемо наш начин игре мислим да се можемо надати бодовима са овог гостовања – уверен је Јоксимовић.

Изузев Филипа Ивановића, који ће пропустити гостовање у Суботици због парних картона, сви остали играчи би требали да буду у конкуренцији за утакмицу у недељу.

Телевизија Арена Спорт обезбедила је директан пренос утакмице на свом другом каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

РФК1923 ТВ

P