Против ИМТ-а на старту Купа Србије

Фудбалери Радничког 1923 гостоваће београдском ИМТ-у у утакмици шеснаестине финала Купа Србије, која је предвиђена за среду, 19. октобар. Биће то лепа прилика за Крагујевчане да се после дужег низа година поново нађу међу шеснаест најбољих екипа у најмасовнијем клупском такмичењу.

Прошло је осам година од када су Шумадинци последњи пут успешно пребродили уводну рунду Купа Србије. Било је то у сезони 2014/15, када су у шеснаестини финала елиминисали екипу Дорћола са минималних 1:0, да би у наредној рунди налетели на браниоца трофеја Јагодину, која је славила на “Чика Дачи” са убедљивих 3:0.

Сусрет са тренутно другопласираном екипом Прве лиге Србије прилика је да се сруши ова неславна традиција и направи значајнији искорак у најмасовнијем клупском такмичењу.

ИМТ је пре две сезоне направио прави “бум” у Купу Србије, догуравши чак до четвртфинала, где је налетео на шампиона државе Црвену звезду, која није имала милости и славила је са убедљивих 3:0. Прошле сезоне, пак, популарни “трактористи” су жестоко подбацили, с обзиром да су елиминисани већ у претколу од стране лесковачке Дубочице (0:1).

Раднички 1923 и ИМТ су једина два међусобна окршаја до сада имали пре две сезоне у Првој лиги Србије. Крагујевчани су били успешнији у оба дуела. На “Чика Дачи” је било 3:1, а у Београду 1:0 за Шумадинце.

Преостале парове шеснаестине финала Купа Србије чине:

Железничар – РФК Нови Сад
ОФК Жарково – Колубара
Младост ГАТ – Вождовац
Раднички (НБ) – Младост (Л)
Јавор – Раднички (Н)
Јагодина – Нови Пазар
Лозница – ТСЦ
Полет (Љ) – Радник
Инђија – Напредак
Рад – Спартак
Златибор – Чукарички
Графичар – Војводина
Раднички (СМ) – Партизан
Кабел – Металац
Мачва (Ш) – Црвена звезда

РФК1923 ТВ

P