Стефан Чоловић за додатни квалитет у офанзиви

Још један нови потпис на “Чика Дачи”. Након искусног хрватског интернационалца Марка Шимића, редове крагујевачког суперлигаша појачао је Стефан Чоловић, 28-годишњи крилни нападач, који је претходних годину и по дана провео у београдском Чукаричком.

Чоловић је поникао у београдској Црвеној звезди, потом је наступао за млађе селекције Рада и Партизана, а један период свог фудбалског школовања провео је и у академији Атлетика из Мадрида.

Прве минуте у сениорској конкуренцији уписао је у дресу Рада, а потом је наступао за Дрину из Зворника, Слободу из Тузле, Раднички из Пирота, Јагодину, Колубару из Лазаревца и новосадски Пролетер, где је стекао потпуну фудбалску афирмацију.

Био је део екипе Пролетера која је у сезони 2017/18 изборила промоцију у Супер лигу Србије. Током две и по сезоне, колико је провео у новосадском клубу, Чоловић је на 87 одиграних утакмица постигао 16 голова и уписао 12 асистенција.

Пре доласка у Чукарички, левоноги офанзивац је годину дана провео у екипи Дандалка из Републике Ирске, са којом је наступао у групној фази Лиге Европе.

Иако је током лета имао бројне понуде из иностранства, Чоловић је на крају ипак одлучио да парафира двогодишњи уговор са крагујевачким суперлигашем.

– Свидела ми се та спортска прича у Радничком овог лета и схватио сам да би долазак у Крагујевац представљао прави потез. Имао сам током каријере прилику да играм на “Чика Дачи” и знам да је Крагујевац једна здрава фудбалска средина. Сматрам да је Радничком, с обзиром на квалитет играчког кадра, место међу првих осам екипа на табели. Надам се да ћу својим суперлигашким искуством допринети још бољим резултатима екипе у наставку сезоне – поручио је нови члан Радничког 1923 на данашњој промоцији у просторијама клуба.

У клубу са “Чика Даче” су стрпљиво чекали на Чоловићев потпис, одбијајући да размишљају о алтернативним решењима. Стрпљење се на крају исплатило и Крагујевчани су добили играча који може да им донесе екстра квалитет у офанзиви.

– Чоловић је по мом мишљењу право појачање за нас. Били смо принуђени да нешто дуже чекамо на његов потпис, с обзиром на бројне понуде из иностранства које је имао, али се то чекање на крају исплатило. Верујемо да је то играч који ће нам донети стабилност и креативност у последњој трећини терена, где смо имали доста проблема у претходних десет кола – истакао је Славко Перовић, спортски директор Радничког 1923, који не искључује могућност довођења још неког појачања до краја прелазног рока.

РФК1923 ТВ

P