“Црвени” окрећу нови лист у Крушевцу

Серију од три узастопна пораза фудбалери Радничког 1923 покушаће да прекину на гостовању екипи крушевачког Напретка у утакмици 11. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије, која је на програму у суботу, 10. септембра, на стадиону “Младост”, са почетком у 19 часова.

Негативан резултатски низ није поколебао Крагујевчане, који су решени да већ од утакмице у Крушевцу окрену нови лист и скрену са резултатске странпутице.

– Мислим да се у јавности створила погрешна слика као да смо изгубили од екипа које су по квалитету слабије од нас. Оно што је битно, то је да ови порази нису ослабили морал екипе. Добра ствар је што у спорту, за разлику од живота, постоји друга шанса. Морамо да заборавимо на оно што је било јуче и да се фокусирамо на оно што нам долази данас и сутра – поручује Дарко Милисављевић, помоћни тренер крагујевачког суперлигаша.

Свесни су у табору Радничког 1923 да их у суботу увече очекује окршај са традиционално неугодним ривалом, који је победама у последња два кола успео да се ослободи суперлигашког фењера. Сигурно да Крушевљани немају намеру да се зауставе и да ће у дуелу са рањеним Крагујевчанима настојати да забележе трећи тријумф у низу, који би им омогућио додатни искорак на табели.

– Напредак се значајно појачао у односу на сам почетак сезоне. Довели су једно пет-шест веома квалитетних и проверених играча, као што су Матић, Путничанин, Шарић… У задње време су подигли форму, успели да вежу два тријумфа, али то свакако не представља разлог за било какву бојазан са наше стране. На нама је да се што боље припремимо за оно што нас очекује у суботу увече у Крушевцу, да изађемо на терен без икаквог страха и да се потрудимо да једном квалитетном партијом дођемо до преко потребних бодова – напомиње Милисављевић.

Када је реч о кадровској ситуацији, извесно је да за утакмицу у Крушевцу неће конкурисати Филип Ивановић због зарађеног црвеног картона на сусрету са Новим Пазаром. У крагујевачком тиму се надају да би до суботе могли да заврше сву неопходну папирологију око регистрације хрватског нападача Марка Шимића, који би на стадиону под Багдалом могао да упише своје прве минуте у дресу Радничког 1923.

Телевизија Арена спорт директно ће преносити утакмицу из Крушевца на свом четвртом каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

РФК1923 ТВ

P