Стамени дефанзивац задужио дрес крагујевачког суперлигаша

Некадашњи дефанзивац београдског Вождовца и љубљанске Олимпије Марко Гајић (29) седмо је појачање крагујевачког суперлигаша у зимском прелазном року. Стамени, 190 центиметара високи штопер, који је забележио и један наступ у дресу репрезентације Србије, представљаће још једно значајно појачање у последњој линији екипе са “Чика Даче”.

Као играч са преко сто суперлигашких утакмица у ногама, Гајић би могао да буде значајан ослонац одбране крагујевачког тима у наставку првенствене трке.

Гајић је своју професионалну фудбалску каријеру започео у Радничком из Нове Пазове, а наставио у ОФК Београду и Јавору из Ивањице. Најзначајнија станица на фудбалском путу високог дефанзивца био је свакако београдски Вождовац, за који је наступао у два наврата.

Опробао се и изван граница Србије. Две сезоне је био узданица љубљанске Олимпије, а последњи ангажман имао је у румунској Универзитатеи из Крајове, где му је једно време тренер био чувени фудбалски ас Адријан Муту.

29-годишњи штопер може се похвалити и једним наступом у дресу са грбом Србије током америчке турнеје “орлова” почетком прошле године.

– Раднички је одлично организован клуб са великом традицијом, који не заслужује тренутни пласман на табели. Надам се да ћемо на крилима наших верних навијача успети да сачувамо суперлигашки статус, а ја ћу се потрудити да својим играма на терену дам одређени допринос испуњењу тог циља – истакао је Гајић непосредно након парафирања сарадње са крагујевачким суперлигашем.

P