Срнићу помешани утисци након дебија у дресу Радничког

За највеће летошње појачање суперлигаша из срца Шумадије, Драгољуба Срнића, дебитантски наступ у дресу крагујевачког клуба неће остати у претерано лепом сећању. Срнићев бивши клуб Чукарички је у суботу поподне на стадиону “Чика Дача” изабраницима Владимира Раденковића одржао деведесетоминутну фудбалску лекцију и нанео “црвенима” најубедљивији пораз у досадашњем делу првенства.

Читавих месец дана чекали су симпатизери Радничког 1923 да на делу виде најзвучније појачање у летњем прелазном року. Нестрпљење је временом прерасло у сумњичавост, па су крагујевачком чаршијом већ увелико почеле да круже приче о томе како је Срнић дошао потпуно неспреман и да ће му требати неколико месеци да се доведе у праву форму.

А онда је дошла утакмица са Чукаричким, када је искусни фудбалер средине терена за само 45 минута проведених на терену демонстрирао своје фудбалско умеће. Сигуран са лоптом у ногама, хируршки прецизан у додавањима, доброг прегледа игре и још бољег радијуса кретања Срнић је очас посла успео да повеже раштимоване редове Шумадинаца, али недовољно да његова екипа избегне убедљив пораз у овој утакмици.

– С обзиром да сам се екипи прикључио нешто касније, било ми је потребно одређено време да уђем у тренажни процес и да се адаптирам на захтеве тренера. Такође, имао сам и проблема са повредом Ахилове тетиве, због чега нисам тренирао пет-шест дана. Очекујем да ћу након репрезентативне паузе бити у стању да пружим пун допринос екипи у остварењу зацртаних такмичарских циљева – појаснио је Срнић разлоге свог одсуства са терена у протеклих месец дана, а затим се осврнуо на утакмицу са Чукаричким и свој деби у дресу крагујевачког клуба:

– Утисци после дебија у дресу Радничког су помешани. Са једне стране ми је драго што сам коначно имао прилику да дебитујем за свој нови клуб, а са друге ми је изузетно криво због претрпљеног пораза. Искрен да будем нисам се надао оваквом дебију, чак сам пред почетак утакмице имао неки добар осећај да можемо до позитивног резултата, али сам се очигледно преварио – не крије разочарање једна од главних узданица екипе са “Чика Даче” у текућој сезони.

Сплетом околности Срнић је дуго очекивани деби у дресу крагујевачког суперлигаша остварио управо на утакмици против свог некадашњег клуба Чукаричког, у коме је стекао играчку афирмацију и доживео најлепше тренутке у досадашњој каријери.

– Чукарички је клуб у коме сам се играчки афирмисао и остварио највеће успехе у каријери, тако да сигурно одређене емоције постоје, али сам као фудбалски професионалац у стању да их оставим по страни. Могу слободно рећи да је Чукарички после Партизана и Црвене звезде, уз ТСЦ из Бачке Тополе један од најбоље организованих клубова у Србији, што уосталом показују и њихови резултати претходних сезона. У клубу су изузетно посвећени раду са младим играчима, па због тога и не чуди што у последње време остварују веома уносне трансфере – сматра Срнић.

Након месец дана проведених у Крагујевцу, некадашњи фудбалер Сопота, Чукаричког, Вождовца, Шлонска из Вроцлава и Лођа има само речи хвале на рачун организације клуба, саиграча, стручног штаба и наравно навијача. Када је пак реч о резултатима, Срнић сматра да је учинак крагујевачког тима могао и морао бити нешто бољи.

– Мислим да смо пропустили велику прилику да на таласу добрих резултата у прва два кола дођемо до двоцифреног броја бодова. Рецимо, утакмицу против Радника код куће смо једноставно морали да добијемо, а нисмо. У фудбалу све иде лако када се побеђује, али када се уђе у серију негативних резултата, онда је тешко вратити се поново на прави колосек. Ипак, ја верујем у квалитет наше екипе и уверен сам да ћемо успети да се издигнемо изнад тренутне ситуације – оптимиста је Срнић.

Идеалну прилику да осветлају образ после лошег издања у сусрету са Чукаричким, Срнић и другови имаће у понедељак на гостовању новосадском Пролетеру, који је у прошлом колу направио велико изненађење тријумфом на нишком “Чаиру”.

– Очекује нас веома важна утакмица, не само на резултатском, већ и на психолошком плану. Победа на овом гостовању враћа нас на исправан пут и пружа нам могућност да се утврдимо у првом делу табеле. Даћемо све од себе да освојимо три бода на овој утакмици, како бисмо на миру дочекали предстојећу паузу у првенству – јасан је Срнић.

Четири године је Срнић провео у Пољској, сасвим довољно да направи неку врсту компарације између наших и пољских клубова.

Када је реч о инфраструктури и условима за тренирање ту су Пољаци далеко испред нас. Тамо је већина стадиона новијег датума изградње и самим тим испуњава највише стандарде. Што се тиче односа у квалитету такмичења, мислим да је, ако изузмемо Црвену звезду и Партизан, прилично уједначен. Долазак великог броја странаца је у знатној мери подигао квалитет пољске лиге, али мислим да на тактичком плану још увек нису у стању да парирају нашим клубовима – закључио је Срнић.

РФК1923 ТВ

P