Крагујевчани на прекретници

“Неуспех је успех уколико се из њега нешто научи”, једна је од често цитираних изјава чувеног америчког предузетника Малкома Форбса. Да ли су фудбалери Радничког 1923 заиста нешто научили након пораза од београдског Чукаричког прошлог викенда показаће предстојеће гостовање “црвених” на новосадском “Карађорђу”, где ће у понедељак, 30. августа, од 17.55 часова пред камерама телевизије Арена спорт одмерити снаге са домаћим Пролетером.

Стручни штаб Радничког 1923 је претходних дана покушавао да утврди узроке учесталих амплитуда у играма и резултатима крагујевачког суперлигаша. Несхватљиво је да једна екипа која узме бод на гостовању фаворизованом ТСЦ-у уз четири постигнута гола, већ у наредној утакмици буде потучена до ногу, и то пред својом публиком.

Чукарички јесте екипа изузетног квалитета са европским искуством, али то свакако није алиби за изузетно слабо издање “црвених” у поменутом сусрету.

– Генерални утисак је да смо против Чукаричког одиграли испод сваког нивоа. Протеклих данас смо обавили детаљну анализу утакмице, имали индивидуалне разговоре са играчима и мислим да је време да ставимо тачку на тај сусрет и окренемо се гостовању у Новом Саду – закључио је причу око утакмице са Чукаричким Владимир Раденковић, шеф струке Крагујевчана.

Једина светла тачка у редовима “црвених” у дуелу са Чукаричким био је искусни голман Иван Радош, који је фантастичним интервенцијама спречио можда још убедљивији пораз крагујевачког тима.

– Не знам шта бих рекао о тој утакмици, осим да бих лично желео да је што пре заборавим. Једноставно, нисмо били на очекиваном нивоу. Очекујем позитивну реакцију екипе након овог пораза, што ће се, надам се, видети већ на утакмици у Новом Саду – изјавио је Радош.

Утакмица са Пролетером, која долази уочи првенствене паузе, могла би да представља прекретницу за тим са “Чика Даче”. Позитиван резултат у Новом Саду избрисао би претходне неуспехе и вратио Крагујевчане на прави пут.

Новосађани су након изузетно слабог старта сезоне и мизерног учинка од једног освојеног бода у првих пет кола себе сврстали међу главне кандидате за селидбу у нижи ранг такмичења, али је онда уследио тријумф у Нишу који је променио слику о могућностима екипе са Слане баре.

Душан Бајић, који је недавно заменио Бранка Жигића на месту шефа струке новосадског суперлигаша, успео је да удахне ветар у једра екипи са Слане баре и помери је са мртве тачке. Победа у Нишу повратила је нарушено самопоуздање фудбалерима Пролетера, који сада са доста оптимизма ишчекују дуел са Крагујевчанима.

Долазак новог тренера Бајића донео је једну нову енергију екипи Пролетера, што се видело и на утакмици у Нишу. Сигурно да ће његов тренерски печат у потпуности доћи до изражаја управо у предстојећој утакмици против нас. Надам се да ће моја екипа спремно одговорити наступајућем изазову и да ће момци одиграти у складу са репутацијом клуба чији дрес носе – изнео је Раденковић своја очекивања пред пут у Нови Сад.

Последња три међусобна дуела Радничког 1923 и Пролетера окончана су неславно по крагујевачки тим, па је предстојеће гостовање на “Карађорђу” прилика да “црвени” окончају ову негативну традицију у дуелима са новосадским суперлигашем и да након четири “сушна” кола поново осете чар тријумфа.

РФК1923 ТВ

P