Спаринг са “романтичарима”

Нову тест утакмицу у склопу припрема за пролећни део сезоне у Првој лиги Србије, фудбалери Радничког 1923 одиграће у среду од 13.30 часова на помоћном терену стадиона “Чика Дача” против ОФК Београда.

Да је опомена у сусрету са лазаревачком Колубаром схваћена озбиљно у табору “црвених”, доказ је одлична партија и убедљива победа у последњој провери против екипе Јагодине. Био је то онај прави Раднички 1923 из јесењег дела сезоне, који игра лепршаво, офанзивно и који доминира над противником током свих деведесет минута утакмице.

Добар утисак који су оставили у сусрету са Јагодинцима у суботу, Крагујевчани ће покушати да понове и у наредној пријатељској утакмици против некадашњег суперлигаша ОФК Београда, који се сада надмеће у Српској лиги Београд, где тренутно заузима дванаесто место на табели.

Дух “романтике” је последњих година некако неприметно ишчилео из српског фудбала. Клуб са Карабурме, који је у неким пређашњим временима представљао значајно име српског и југословенског фудбала, доживео је страховит суноврат у задњих пар година и доведен је на јако ниске гране.

Ново руководство, на челу са председником Управног одбора Сашом Стевановићем, некадашњим репрезентативцем и голманом ОФК Београда, иначе рођеним Крагујевчанином, који је је једно време стајао и на голу клуба са “Чика Даче”, одлучило је да заустави даље посртање клуба са Омладинског стадиона и да му у годинама које следе врати некадашњи сјај.

Гостовање популарних “романтичара” у Крагујевцу само је још један корак ка продубљењу спортске сарадње и пријатељства између ова два клуба велике традиције.

У увертири утакмице између Радничког 1923 и ОФК Београда, од 11 часова снаге ће одмерити омладинске селекције ова два клуба.

P