Раднички 1923 промовисао два последња зимска појачања

Клуб са “Чика Даче” данас је званично представио два последња појачања у зимском прелазном року, нападача Милоша Зукановића (25) и голмана Николу Степановића (19).

Зукановић је играч са вишегодишњим иностраним стажом, играо је у холандским и француским клубовима, док је у нашој земљи наступао за крушевачки Напредак и шабачку Мачву. Од њега се очекује да појача конкуренцију у нападу и допринесе још бољој реализацији крагујевачког прволигаша у пролећном делу сезоне.

Спортски директор Славко Перовић ме је упознао са традицијом и амбицијама клуба, који стреми ка пласману у Супер лигу Србије. Верујем да ћу се добро уклопити у екипу, да ћу оправдати очекивања свих у клубу и ћемо на крају сезоне прославити пласман у Супер лигу – изнео је своја очекивања нови нападач “црвених” .

Након информације да Лазара Раичевића очекује дужа такмичарска пауза, лидер Прве лиге Србије морао је да реагује довођењем још једног чувара мреже. Избор је пао на Николу Степановића, младог голмана који на “Чика Дачу” стиже као позајмљен играч из грчког Ксантија. Степановић је прошао млађе категорије Чукаричког и Партизана, својевремено је био и кадетски репрезентативац Србије, а у долазак у Раднички 1923 види као прилику за даљу афирмацију и напредак.

Раднички је велики, добро организован клуб, са богатом традицијом и армијом сјајних навијача иза себе. Сигурно да све то представља велики мотив за једног младог фудбалера, као што сам ја, који тежи ка даљој афирмацији. Даћу свој максимум како бих помогао клубу да се домогне Супер лиге, где му је и место – истакао је Степановић.

Раднички 1923 је довођењем ова два играча попунио дефицитарне позиције у тиму и спремно дочекује старт пролећног дела сезоне у Првој лиги Србије, у коме ће покушати да задржи челну позицију на табели и избори пласман у највиши ранг такмичења.

Од почетка прелазног рока имали смо идеју да доведемо још једног нападача, како бисмо уз Слађана Никодијевића и младог Ђорђа Максимовића добили опцију више у самом шпицу. Морам рећи да смо имали одређених недоумица да ли се одлучити за младог и недовољно афирмисаног играча, који ће представљати залог за будућност, или ипак ангажовати мало искуснијег играча, који ће нам донети инстант квалитет. На крају је превагнула ова друга опција, тако да смо довођењем Зукановића добили играча који доноси одређени квалитет и који може да нам помогне у нашим настојањима да се домогнемо Супер лиге.

Такође, ситуација са Лазаром Раичевићем приморала нас је да доведемо још једног голмана, иако то у почетку нисмо планирали. Мислим да смо довођењем Степановића направили прави потез, јер се ради о једном изузетно квалитетном младом голману, који долази на позајмицу из грчког Ксантија. Све у свему, мислим да можемо бити задовољни појачањима у овом прелазном року. Довели смо младе и добре играче, чијим доласком клуб може да профитира на дуже стазе – оценио је спортски директор Крагујевчана Славко Перовић.

РФК1923 ТВ

P