Сарајевски Жељезничар гост Радничког 1923 на “Чика Дачи”

После више од четрдесет година фудбалери крагујевачког Радничког 1923 и сарајевског Жељезничара одмериће снаге у пријатељској утакмици, која је заказана за суботу, 4. септембар, од 17 часова на стадиону “Чика Дача”.

Најтрофејнији клуб Босне и Херцеговине и некадашњи шампион бивше Југославије одлучио је да кратак предах у националном првенству искористи за мини турнеју по Србији, коју је започео у Горњем Милановцу, а наставио у престоници Шумадије. Екипа Жељезничара, коју са клупе предводи легендарни југословенски и хрватски голман Томислав Ивковић, човек који је одбранио једанаестерац великом Дијегу Арманду Марадони на Мондијалу у Италији 1990. године, у Крагујевцу ће боравити три дана и то време ће искористити да одигра пријатељску утакмицу са крагујевачким суперлигашем.

– Пре свега бих искористио прилику да се људима из Радничког 1923 захвалим на указаном гостопримству. Заиста смо презадовољни начином на који смо дочекани и колико се сви људи из клуба труде да нам буду добри домаћини. С обзиром да смо каснили са почетком припрема, ова мини турнеја по Србији добро ће нам доћи да се пре свега боље упознамо и знатно спремнији уђемо у наставак првенства – изјавио је Ивковић.

У редовима популарног Жеље је и једно добро познато име свим симпатизерима Радничког 1923. Ради се о Александру Косорићу, који је пре девет година командовао одбраном крагујевачког тима у Супер лиги Србије. Искусни дефанзивац не крије лично задовољство што ће поново имати прилику да заигра пред крагујевачком публиком и уверен је да ће трибине стадиона “Чика Дача” у суботу бити солидно попуњене.

– Драго ми је што сам након дужег низа година поново овде на “Чика Дачи”, а још драже ми је што сам ту затекао Владимира Раденковића, тренера са којим сам имао прилику да сарађујем у прошлости и о коме имам само речи хвале, као и свог бившег саиграча Славка Перовића, који сада обавља функцију спортског директора Радничког. Као неко ко је део своје каријере провео управо на “Чика Дачи”, добро знам колико Крагујевчани воле фудбал и Раднички, тако да се надам доброј посети и одличној атмосфери у суботу – поручио је Косорић.

Крагујевчанима ће ова утакмица послужити као добар тест пред наставак сезоне и дуел са београдским Партизаном наредног викенда.

Добро је што смо ову репрезентативну паузу искористили да закажемо једну јако квалитетну проверу против одличне екипе Жељезничара. Верујем да ће ова утакмица дати неку јаснију слику о тренутним могућностима екипе и да ће нам помоћи да се што боље припремимо за предстојеће првенствене битке – био је кратак и језгровит Алекса Дамјанац, штопер крагујевачког тима.

Стратег екипе са “Чика Даче” Владимир Раденковић је након више него срдачне добродошлице гостима из Сарајева истакао да су Раднички 1923 и Жељезничар међу ретким клубовима на простору бивше Југославије који се могу похвалити фудбалски “писменом” публиком.

– Неки мој утисак након три месеца проведених у Крагујевцу је да се навијачи Радничког 1923, баш као и присталице Жељезничара, јако добро разумеју у фудбал и да стимулишу како нас тренере, тако и играче на константни напредак. Мислим да је Жељезничар променом концепта и фокусирањем на играче из сопствене академије направио прави потез за будућност клуба и његов повратак у сам врх босанско-херцеговачког фудбала. Што се утакмице у суботу тиче, за нас је то добра прилика да на делу видимо играче са мањом минутажом у протеклом делу сезоне, као и да донесемо неки коначан суд у вези са даљим статусом тројице играча који се код нас налазе на некој врсти пробе – истакао је Раденковић.

Информација за публику је да ће у продају бити пуштене улазнице само за западну трибину, и по цени од 200 динара. Такође, за ову утакмицу важе и сезонске пропуснице.

РФК1923 ТВ

P