Раденковић: Реми реалан резултат

Оставили су фудбалери Радничког 1923 сасвим солидан утисак на гостовању новосадском Пролетеру и вратили се у Крагујевац са освојеним бодом, који им гарантује неопходан мир пред прву паузу у првенству.

Дуго је “црвенима” требало да на прави начин уђу у утакмицу. Домаћин је био активнији у првих пола сата игре, стекао је предност од једног гола и у тренуцима када је деловало да Крагујевчани клизе низ литицу, уследио је преокрет. Ученици Владимира Раденковића су са много више енергије заиграли у другом полувремену и заслужено дошли до изједначења, да би у самом финишу сусрета пропустили пар изгледних прилика за тотални преокрет.

Мислим да је ово била утакмица пуна тактичких надмудривања, са доста ризика и високог пресинга, што је за сваку похвалу. Ми смо, вероватно због те неке пресије након пораза од Чукаричког, били помало смушени у првих тридесетак минута утакмице и нисмо били на правом енергетском нивоу. Ипак, након пар добих акција у финишу првог полувремена играчи су повратили самопоуздање и утакмица је отишла у други смер. На крају, када све ставимо на сто, мислим да је подела бодова реалан резултат – оценио је Владимир Раденковић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Новосађани су показали да полако превазилазе период почетне кризе и да ова екипа Пролетера, уз нешто бољу реализацију, може да представља “тврд орах” за већину суперлигашких тимова.

– Ова утакмица је показала да смо ми и даље у некој врсти стресне ситуације, без обзира на победу у Нишу прошлог викенда. Мислим да смо пропустили прилику да теренску иницијативу у првих пола сата игре крунишемо још једним поготком, који би нам знатно олакшао посао у наставку сусрета. У том погледу нисам баш најзадовољнији освојеним бодом, иако је Раднички 1923 једна јако озбиљна екипа која је узела бод у Сенти и славила у Лучанима. Евидентно је да имамо проблем у последњој трећини терена, односно да нисмо у стању да на прави начин конкретизујемо акције, што ћемо покушати да исправимо у наредном периоду – истакао је Душан Бајић, стратег новосадског тима.

РФК1923 ТВ

P