Сарадња Факултета медицинских наука и ФК Раднички 1923

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и Фудбалски клуб Раднички 1923 потписали су уговор о међусобној сарадњи. Уговором су предвиђене услуге спортско–медицинског прегледа фудбалера Радничког 1923, што ће у значајној мери подићи квалитет рада и функционисање клуба. У присуству члана Градског већа за спорт Предрага Стевовића, уговор о сарадњи потписали су декан Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Јаковљевић и директор Фудбалског клуба Раднички 1923 Никола Фржовић.

– За Град Крагујевац је добро да се велики субјекти, као што су Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и Спортско привредно друштво ФК Раднички 1923, споје и направе сарадњу за добробит свих спортиста и наше заједнице. Ово што смо данас урадили вредно је сваке похвале јер је реч о сарадњи која треба да се развије и на остале наше клубове и спортска друштва, а у интересу и спортиста и града, истовремено је својеврсна промоција високообразовне институције – изјавио је члан Градског већа задужен за спорт Предраг Стевовић.

У оквиру здравствене делатности у савремено опремљеном простору у згради Института Факултета медицинских наука недавно је отворена Ординација спортске медицине, у којој прегледе обављају лекари специјалисти спортске медицине са Факултета.

Према речима декана проф. др Владимира Јаковљевића, стручан кадар и савремена опрема гарант су за изузетно добру процену физичког статуса спортиста. Након сарадње са вишеструким шампионом у америчком фудбалу, екипом Крагујевац Wild Boars, и већ континуиране сарадње са Рукометним савезом Србије, Факултет медицинских наука од данас је партнер и Фудбалском клубу Раднички 1923, који се надмеће у највишем фудбалском рангу такмичења у држави.

– Посебно нам је задовољство што ћемо Фудбалском клубу Раднички 1923 омогућити да осигура одговарајућу позицију на фудбалској мапи Србије, па и шире. Сигуран сам да на пољу спортске физиологије можемо да понудимо једну од најбољих услуга у земљи, што је осведочено низом истраживања и резултата које смо имали у претходном десетогодишњем периоду. Надам се да ће наша заједничка синергија дати одговарајуће резултате у наредном периоду – казао је проф. др Јаковљевић.

Фудбалери Радничког 1923 улазе у нову сезону спремни и у духу шампиона, а у томе ће им поуздан партнер бити лекари специјалисти спортске медицине.

– Велики и важан тренутак за наш клуб. Мислим да ће стручност и посвећеност лекара спортске медицине значајно помоћи у даљем функционисању нашег клуба. На овај начин спортски сектор имаће бољи увид и контролу над свим селекцијама, а посебно над развојем подмлатка нашег клуба – поручио је директор ФК Раднички 1923 Никола Фржовић.

Извор и фото: kragujevac.rs

РФК1923 ТВ

P