Иван Радош гаси пожар међу стативама

Ангажовањем искусног хрватског голмана Ивана Радоша крагујевачки суперлигаш решио је горући проблем међу стативама, који је настао након повреда двојице младих чувара мреже Огњена Лукића и Стојана Лековића. 37-годишњи Загрепчанин завидне интернационалне каријере уговорио је шестомесечну сарадњу са крагујевачким клубом.

Права је реткост да један клуб у кратком временском интервалу остане без оба чувара мреже, и то због идентичних повреда. Најпре је млади Огњен Лукић, који је сјајно бранио током претходне сезоне, на самом почетку припрема доживео повреду лигамената, а иста судбина је задесила и његову алтернативу међу стативама и једног од јунака победе у Лучанима Стојана Лековића, кога такође очекује дужа пауза.

Тако је гол крагујевачког тима у дуелу са суботичким Спартаком у прошлом колу чувао омладинац Давид Спасојевић, док је његова алтернатива на клупи био недовољно опорављени Лазар Раичевић, који због одређених здравствених проблема није бранио последњих осам месеци.

Постојећа ситуација захтевала је хитну реакцију, па се тако спортски сектор клуба са “Чика Даче” дао у потрагу за новим голманом, која срећом није предуго трајала.

Сплетом несрећних околности ми смо се нашли у једној несвакидашњој ситуацији са голманима, будући да су оба наша млада чувара мреже, Огњен Лукић и Стојан Лековић, зарадили повреду лигамената и да морају на операцију менискуса. Срећом, успели смо да у кратком року пронађемо одговарајућу алтернативу у виду Ивана Радоша, голмана огромног интернационалног искуства, који је изразио жељу да помогне клубу како би се тај условно речено “пожар” међу стативама угасио. Ја му се овом приликом још једном најискреније захваљујем на томе што је пристао да нам изађе у сусрет у овој врло деликатној ситуацији. Предвиђено је да он овде проведе наредних шест месеци, тачније онолико колико је потребно док се оба наша млада голмана не опораве. Када тај период прође, свакако ћемо сести заједно и разговарати о будућим плановима – појашњава Славко Перовић, спортски директор Радничког 1923.

Иван Радош је на самом почетку своје каријере променио велики број хрватских клубова. Почео је у Ногометном клубу Загреб, потом је бранио за Самобор, Мославину, загребачки ХАШК и Кроацију Сесвет.

Прекретницу у Радошевој каријери представљао је одлазак у мађарски Диошђер 2010. године. Девет сезона је хрватски интернационалац чувао гол клуба из Мишколца, с тим што је једну годину провео на позајмици у азербејџанском Капажу. Колики је траг Иван Радош оставио у Диошђеру, са којим је освојио Лига куп Мађарске и играо финале националног купа, можда најбоље илуструје податак да његов рекорд од 594 минута без примљеног гола још увек нико није успео да надмаши.

Последње две сезоне искусни чувар мреже провео је у мађарском друголигашу Вашашу.

– Велика ми је част и задовољство што сам постао део овог клуба. Стицајем околности имам доста пријатеља из Крагујевца, који су ми о Радничком 1923 рекли све најбоље. Дошао сам првенствено из жеље да помогнем клубу који има проблема са повређеним голманима и бићу ту све док се они у потпуности не опораве – изјавио је Радош на званичној промоцији у просторијама клуба са “Чика Даче”.

Уколико се заврши сва неопходна папирологија, Иван Радош би већ у Крушевцу могао да дебитује на голу крагујевачког суперлигаша.

РФК1923 ТВ

P