Ристић и Бевис режирали прву победу “црвених” на припремама у Анталији

Изузев голмана Милоша Младеновића, неуморног Уроша Видовића и омладинца Вељка Димитријевића, као и недовољно опорављених Луке Зорића, Слободана Симовића и младог чувара мреже Василија Жунића који нису били ни у протоколу за данашњу утакмицу, сви остали играчи имали су прилику да се наметну шефу стручног штаба Феђи Дудићу.

Прво полувреме није донело превише узбуђења, али јесте једну лопту у мрежи аустријског бундеслигаша. У току је био 34. минут утакмице, када је на повратну лопту Милутина Видосављевића натрчао Милош Ристић и добро одмереним ударцем са ивице шеснаестерца послао је у горњи десни угао противничког гола.

Претходно је Лековић успешно укротио солидан покушај главом хрватског интернационалца Јана Јурчеца, што је уједно био и најозбиљнији покушај фудбалера Алтаха у првих 45 минута сусрета.

Уводне минуте другог полувремена обележиле су две колосане прилике за крагујевачки тим. Прво се младом Алексићу указала шанса да се упише у стрелце после дуплог паса са Вижђијем, али је промашио читав гол, да би само пар минута касније Бевис покушао да упосли Чинедуа, који не успева да скрене лопту у мрежу.

Коначно, “црвени” дуплирају вођство у 58. минуту. Вижђи је гурнуо лопту у простор Чинеди, који је несебично послужио свог колегу из офанзивне линије Килијана Бевиса, коме није било тешко да из непосредне близине затресе небрањену мрежу.

Тргли су се фудбалери Алтаха након другог примљеног поготка и експресно се вратили у живот поготком Фадингера у 62. минуту, али су “црвени” до краја утакмице успели да сачувају предност, пре свега захваљујући сјајном Лековићу, који је одлично одреаговао након два лукава покушаја Аустријанаца из прекида.

Наредну проверу фудбалери Радничког 1923 имаће у петак, 26. јануара, против руског премијерлигаша Крила Совјетова.

РАДНИЧКИ 1923 – РАЈНДОРФ АЛТАХ 2:1 (1:0)

Спортски комплекс хотела Емир у Анталији.
Стрелци:
Ристић 34. и Бевис 58. минуту за Раднички 1923, а Фадингер у 62. минуту за Рајндорф.

РАДНИЧКИ 1923: Лековић, Аџић, Митровић, Пецељ, Дадић, Ристић, Алексић, Вижђи, Бевис, Видосављевић, Чинеду. Играли су још: Глушчевић, Чоловић, Ћосић, Видаков, М. Видовић, Томић, Милошевић, Букумира и Ђурић.

РАЈНДОРФ АЛТАХ: Стојановић, Жуганик, Рајнер, Бахре, Нухиу, Колер, Агнер, Гебауер, Јурчец, Оедраого, Фадингер. Играли су још: Максимовић, Вајсер, Грубер и Екмајер.

P