“Црвени” одолели руском премијерлигашу

Тренер Дудић је данашњу утакмицу искористио да испроба за “црвене” не баш уобичајени систем игре са два класична нападача, али је због повреде првог стрелца екипе Милана Видакова, који је већ у 10. минуту био приморан да напусти терен, да би се потом у друштву генералног секретара клуба Ивана Павловића запутио у најближу здравствену установу на даље прегледе, врло брзо морао да се врати на формацију са једним нападачем.

Баш као и на претходној утакмици против Алтаха, минутажа је и овога пута била строго дозирана, па су поједини играчи на терену провели скоро 80 минута, а неки тек петнаестак. Дебитанстки наступ у дресу крагујевачког суперлигаша уписао је последњи у низу новајлија, Бесим Шербечић, који ће до краја године наступати за Крагујевчане као позајмљен играч Сарајева.

Добро су “црвени” ушли у данашњу утакмицу, али их је већ поменута повреда Милана Видакова у потпуности пореметила и довела у ситуацију да већ након тринаест минута игре јуре резултатски заостатак. Бабкин се лепим лажњаком ослободио Бевиса, а потом на ефектан начин лобовао младог Милоша Младеновића, који је данас добио предност међу стативама уместо стандардног Стојана Лековића који је чувао мрежу Крагујевчана на претходној утакмици против Алтаха.

Тргли су се “црвени” након примљеног гола, заиграли доста одважније, успели чак и озбиљно да запрете преко Глушчевића, али су на одмор ипак отишли са минималним заостатком.

Коначно, почетком другог полувремена Шумадинци стижу до егала. Нигеријац Чинеду је окружен неколицином противничких играча успео да упути довољно јак и прецизан ударац са ивице шеснаестерца који је изненадио чувара мреже руског тима Богдана Овсињикова.

У последњих пола сата утакмице није било превише узбуђења, а ближи поготку били су фудбалери руског тима, који су два пута солидно запретили, најпре преко Писарског, а потом и босанског интернационалца Амара Рахимовића, али недовољно за промену резултата.

Трећу и последњу проверу у Анталији изабраници тренера Феђе Дудића имаће у уторак, 30. јануара, када ће одмерити снаге са чланом пољске Екстракласе, екипом Лођа.

РАДНИЧКИ 1923 – КРИЛА СОВЈЕТОВ 1:1 (0:1)

АНТАЛИЈА
Спортски комплекс Мердан у Аксуу.
Стрелци:
Чинеду у 56. минуту за Раднички 1923, а Бабкин у 13. минуту за Крила Совјетов.

РАДНИЧКИ 1923: Младеновић, Чосић, Пецељ, Митровић, Дадић, Ристић, Алексић, Вижђи, Бевис, Видаков, Чинеду. Играли су још: Глушчевић, Аџић, Шербечић, Видосављевић, Зорић, М. Видовић, Милошевић, Димитријевић, Букумира, Ђурић.

КРИЛА СОВЈЕТОВ: Ломајев, Расказов, Гапонов, Евгењев, Бејл, Иванисењи, Бабкин, Салтњиков, Хубулов, Шитов, Карпицки. Играли су још: Овсињиков, Зотов, Солдатенков, Грибакин, Љисов, Ежов, Јикуба, Рахмановић, Соколов, Першин, Печењин, Попов, Асадуљин, Писарски.

P