РЕЧ СТРУКЕ: Помешана осећања

Фудбалери Радничког 1923 и Жаркова приуштили су публици на „Чика Дачи“ једну сјајну и узбудљиву фудбалску представу, која је окончана без победника – 2:2. Иако коначним исходом нису задовољни ни домаћи, ни гости, на крају је ипак важно да су и једни и други дописали по један бод на свој конто.

Имаће Жарковчани за чим да жале после данашњег ремија. Иако су у Крагујевац дошли са скромним очекивањима, изненада им се указала лепа прилика да дођу до сва три бода на овом гостовању, али нису издржали притисак домаћина, који је са играчем мање успео да надомести два гола заостатка.

– Да нам је неко понудио бод уочи ове утакмице, ми бисмо га оберучке прихватили. Овако, после свега што се издогађало на данашњем сусрету, несхватљиво је да смо освојили само један бод. Мислим да су нас ноншаланција и пар индивидуалних грешака скупо коштали, тако да смо на крају чак морали да стрепимо и од пораза – изнео је своје виђење данашњег дуела Милан Куљић, шеф стручног штаба београдског прволигаша.

Са помешаним осећањима је завршетак данашње утакмице дочекао и стратег Крагујевчана Дарко Милисављевић. Његова екипа је у већем делу утакмице била бољи ривал, а онда је услед две несмотрености дошла у ситуацију да се спашава пораза. На крају су „црвени“ храбром и нападачком игром са десеторицом фудбалера успели да освоје бод, али и поред тога остаје утисак да су пропустили лепу прилику да победом отворе пролећни део сезоне.

– Ми смо до тог 50. минута држали малтене све у својим рукама. Имали смо теренску иницијативу у првом полувремену, пропустили четири озбиљне шансе и деловало је да све иде у жељеном правцу. Након тог промашеног пенала ушли смо у неки контраритам, направили две кардиналне грешке које је противник знао да казни и стекне предност од два гола. Ипак, момци су и поред свега тога веровали у себе и у позитиван резултат, показали су карактер и у последњих пола сата утакмице заиграли онако како се то од њих очекује. Успели смо да дођемо до изједначења, па смо чак имали и одличну прилику за потпуни преокрет после шута Никодијевића. Реално, не могу бити задовољан резултатом, будући да сам прижељкивао победу, али након свега виђеног, добро је да смо уписали и бод – изјавио је Милисављевић, уједно похваливши судијску тројку на одлично одсуђеној утакмици.

P