Ослабљени Раднички 1923 на гостовању у Лазaрeвом граду

Прво гостовање у пролећном делу сезоне Прве лиге Србије фудбалери крагујевачког прволигаша имаће у понедељак од 14 часова на стадиону “Младост” у Крушевцу, где ће се састати са домаћим Трајалом. С обзиром да обе екипе стреме ка плеј-офу и да су им бодови преко потребни, треба очекивати једну интересантну и борбену утакмицу, у којој ће, надамо се, наши момци изаћи као коначни победници.

“Црвени” су на пролећној премијери против Жаркова, упркос доброј партији, индивидуалним грешкама доведени на ивицу пораза. Ипак, храбром и офанзивном игром са играчем мање на терену ученици Дарка Милисављевића надокнадили су минус од два гола, а да Жарковчани нису имали на голу сјајног Немању Јеврића, који је у финишу сусрета скинуо зицер Слађану Никодијевићу, сада би се причало о невероватном подвигу и великој победи крагујевачког тима.

У сваком случају, ова утакмица је показала да наша екипа дефинитивно поседује завидан играчки квалитет и да када је вољни моменат на максимуму, може апсолутно све. Са друге стране, Крагујевчани су на овом примеру најбоље увидели да их један тренутак непажње може скупо коштати, те да се једноставно такви пропусти не смеју дешавати у наредним утакмицама, посебно у овом периоду сезоне, када се све “ломи” око пласмана у плеј-оф.

Поред тога што нису успели да освоје планирана три бода на утакмици са Жарковом, “црвени” су остали и без тројице првотимаца Стефана Филиповића, Лазара Петровића и Слађана Никодијевића, који због картона неће бити у прилици да помогну својим саиграчима на предстојећем гостовању екипи Трајала у Крушевцу. То је свакако велики хендикеп за Крагујевчане, који упркос томе не очајавају, већ храбро иду у сусрет новом такмичарском изазову.

Сигурно да ће нам ова тројица играча недостајати, али ја верујем у момке који ће их заменити. Настојаћемо да се што боље спремимо за гостовање екипи Трајала, која се значајно појачала током зимске паузе и сигурно ће покушати да нападне плеј-оф. Утакмица је заказана у мало незгодном термину, пре свега због наших навијача, али ја сам убеђен да ћемо, упркос томе, у Крушевцу имати значајну подршку током свих деведесет минута – истиче шеф струке Радничког 1923 Дарко Милисављевић.

Заиста, екипа Трајала је током зиме значајно “освежила” своје редове, у намери да се умеша се у борбу за плеј-оф. Ипак, популарни “гумари” су други део сезоне започели поразом на гостовању екипи ОФК Бачке са минималних 0:1, тако да и даље заузимају позицију у доњем делу табеле са 26 освојених бодова, пет мање у односу на Крагујевчане.

Прошле сезоне “црвени” се нису баш најбоље провели на гостовању у Крушевцу, будући да су поражени са 0:2. Јесенас на “Чика Дачи” није било голова (0:0), али с обзиром да обе екипе у предстојећи сусрет улазе са бодовним императивом, треба очекивати једну отворену утакмицу, која би, сходно томе, морала да донесе и голове.

P