Оно што те не убије, то те ојача: “Рањени” Шумадинци под Багдалом настављају борбу за остварење европског сна

“Оно што те не убије, то те ојача”. Тим речима се стратег крагујевачког тима Феђа Дудић обратио својим видно утученим ученицима након, мало је речено, трагичног пораза од Војводине. Један сан је распршен, али други још увек живи. Сан који у престоници Шумадије сањају па, чини се, читаву вечност. Сан о историјском изласку на међународну сцену.

До остварења овог циља Шумадинце дели још шест корака или како то на “Чика Дачи” често знају да кажу – “шест малих финала”. Прво је већ у недељу, када ће “црвени” по други пут у сезони покушати да освоје фудбалску тврђаву под крушевачком Багдалом. Крагујевачани су “тукли” Крушевљане у оба првенствена окршаја ове сезоне, а били су успешнији и у пријатељском одмеравању снага пред сам почетак шампионата, из чега се може закључити да популарни “чарапани” очигледно “леже” као ривал “црвенима”. Остаје само питање у којој мери су пулени тренера Феђе Дудића психички спремни за нови деведестоминутни фудбалски бој у Лазаревом граду.

Увек је тешко играти утакмице које долазе након пораза, нарочито уколико се он доживи на онакав начин на који смо га ми доживели у среду. Пораз од Војводине био је болан и заслужен, што сам и напоменуо на конференцији за медије након утакмице, али како ја често знам да кажем у оваквим ситуацијама – “оно што је не убије, то те ојача”. На нама је да се скупимо, да још једном покажемо карактер и победнички менталитет, који нас је красио у претходном делу сезоне – нагласио је Дудић.

Утакмица у Крушевцу биће укупно осма коју ће Крагујевчани одиграти у последњих месец дана. Интензиван такмичарски ритам, без довољно времена за предах и опоравак играча, полако оставља полако трага на екипу, што се најбоље види и по све неповољнијем здравственом билтену.

Имамо доста кадровских проблема пред гостовање у Крушевцу. Сигурно је да нећемо моћи да рачунамо на Ортиза, док су Видосављевић и Дадић “ровити” и видећемо у којој мери ћемо моћи да рачунамо на њих. Радује повратак Бевиса, који се опоравио и биће спреман да нам помогне у Крушевцу. У оваквој ситуацији очекујемо од играча који су имали мању минутажу у протеклом делу сезоне да искоче у први план, оправдају указано поверење и покушају да нас доведу до жељеног циља, а то је победа – додао је стратег “црвених”.

Крушевљани су се након избореног пласмана у плеј-оф помало одлучили на радикалан потез. Окончали су сарадњу са шесторицом играча којима су истицали уговори на крају сезоне и одлучили да уместо њих “у ватру” гурну млађе снаге.

– Знамо да је Напредак доста променио играчки кадар на почетку плеј-офа, да су остали без шесторице стандардних играча и да им је жеља да у финишу сезоне пруже шансу младим играчима, како би их афимирисали и припремили за наредну сезону. Међутим, задржали су пар фантастичних играча, које би суперлигашка екипа пожелела у својим редовима, као што су Мајдевац, Бастајић, Маринковић, Марјановић, Садиковић. Уз њих и све те младе играче жељне доказивања на великој сцени, сигурно је да нас очекује нимало лак посао на путу до жељених бодова. Због тога морамо бити максимално опрезни и фокусирани. Надам се да ће наша воља и жеља и већи мотив за победом и овога пута однети превагу – оптимиста је Дудић.

Шеф струке “црвених” још једном је искористио прилику да се захвали крагујевачкој публици за пружену подршку на утакмици против Војводине и уједно је позвао све навијаче да буду из екипу и на предстојећем гостовању у Крушевцу.

– Још једном бих се захвалио публици за подршку коју нам је пружила на утакмици против Војводине. Знам да сам раније често знао да их кудим, али за оно што су показали у среду заслужују оцену десет. Максимално су нас испоштовали и током утамице, а посебно по њеном завршетку. Због тога очекујем велики број наших навијача и сутра у Крушевцу. Викенд је, леп је термин, Крушевац је релативно близу, тако да нема разлога да људи не дођу и пруже нам подршку у овој за нас јако битној утакмици. Мислим да је сада тренутак када треба да покажемо заједништво на путу ка остварењу нашег зацртаног циља, а то је излазак у Европу – истакао је Дудић у свом позиву навијачима.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 5 каналу, док ће Телевизија Крагујевац, као и обично, емитовати одложен снимак сусрета.

P