Дудић: Дали смо све од себе, верујем да нисмо разочарали навијаче

Иако оптерећени бројним кадровским проблемима, Крагујевчани су храбро ушли у клинч са веома квалитетном и изузетно мотивисаном екипом Војводине, која је на крају мора се ипак признати заслужно изборила пласман у финале другог по важности домаћег такмичења.

– Жао ме је због пехова и непредвиђених ствари које су нам се десили на данашњој утакмици. Борили смо се буквално до задњег атома снаге, имали практично играча мање у последњих петанестак минута сусрета, с обзиром да нисмо били у могућности да направимо пету измену. Можда смо због те приказане борбе заслужили да дођемо до пенала, али када сагледамо читав меч, Војводина је ипак заслужено прошла даље – истакао је шеф струке крагујевачког тима Феђа Дудић.

Стратег “црвених” је додао да су за њега његови играчи хероји, с обзиром да су упркос свим недаћама резултатски били у игри све до 90. минута. Такође, још једном је изразио своје жаљење што на крају није дошло до извођења једанаестераца, где би његова екипа свакако имала подједнаке шансе да се домогне завршне борбе за трофеј.

– Мислим да смо дали све од себе и да нисмо разочарали наше навијаче. Жао ми је само што није дошло до тих пенала. Чак смо имали и неки план да у последњих 15-20 минута утакмице уведемо голмана Младеновића, јер смо са њим већ неколико пута увежбавали пенале. Да Дадић није затражио измену, вероватно бисмо заменили и Ортиза и голмана. Када сам видео да је четврти судија показао три минута надокнаде, помислио сам да је то то и да идемо у пенал серију, али негде је било записано другачије. Шта је ту је, морамо што пре да се дигнемо и окренемо наредним обавезама у првенству – констатовао је Дудић.

Згуснут такмичарски календар и играње на два домаћа фронта полако узима свој данак, па је списак повређених играча из дана у дан све бројнији.

– Има нас све мање. Проблем сустиже проблем, а притом немамо широк ростер. Велики број наших играча је по први пут у каријери у ситуацији да игра у једном оваквом такмичарском ритму, посебно ако се има у виду и сам интензитет нашег игре. Данас су се виделе последице последње утакмице са Чукаричким, у којој смо морали да јуримо и преокрећемо резултат, што је додатно исцрпело играче. Неки играчи који у нормалним околностима не би данас играли, ипак су играли. Ризиковали смо јер смо морали, с обзиром на важност утакмице за клуб и за град – појашњава Дудић.

Није стратег “црвених” пропустио прилику и да похвали данашњу атмосферу на стадиону “Чика Дача”.

– Прелепо је било бити актер утакмице на овако пуном стадиону. Читава та атмосфера и еуфорија у граду која се осећала претходних дана, то је заиста нешто несвакидашње. Надамо се само да ће нас навијачи подржати и у преостале две првенствене утакмице, можда не у оволиком броју, али довољно да нам дају подршку какву ови момци заслужују. Сада треба бити јак и дићи се поново, како бисмо некако успели да изгурамо тај жељени излазак у Европу – закључио је Дудић своје излагање по завршетку утакмице.

Тренер победничке екипе, Божидар Бандовић, честитао је домаћину на приказаној борби, а својим играчима на вредној победи и пласману у финале Купа Србије.

– Мислим да смо били доминантнији у већем делу утакмице, стварали прилике и на крају заслужено постигли тај гол који нас је одвео у финале. Поносан сам на ове момке. Од првог дана од како сам дошао у клуб на свакој утакмици дају свој максимум и заслужили су да им се то овако врати. Ово је победа за наш клуб, председника, управу, за наше навијаче и Нови Сад. Похвалио бих атмосферу на стадиону данас. Заиста је било прелеп играти у оваквом амбијенту и ја се искрено надам да ће и наш “Карађорђе” бити овако пун на некој од наредних утакмица – изјавио је стратег Новосађана.

P