Раденковић: Срчаност играча кључ тријумфа

Чувени старогрчки филозоф Аристотел је једном приликом рекао да је “стрпљење можда горко, али да му је воће слатко”. Дуго су фудбалери Радничког 1923 трагали за трећим тријумфом у сезони, трпели бројна разочарења, а онда су на вождовачком “крову” поново пронашли добитну формулу за освајање нових првенствених бодова.

После дужег времена поново осмеси на лицима играча и чланова стручног штаба крагујевачког суперлигаша. А како и не би били, када су “црвени” победом над екипом Вождовца скинули огроман терет са својих плећа, кога су носили скоро два месеца, тачније још од оног тријумфа над суботичким Спартаком на “Чика Дачи”.

Заслуге за овај успех иду пре свега на рачун играча који су изнели терет ове изузетно захтевне утакмице, али и стручног штаба, који је екипи успео да врати пољуљано самопоуздање и победнички менталитет.

Ми смо и на неким претходним утакмицама играли јако добро, али никако нисмо успевали да прекинемо ту неку врсту психолошке баријере која нас је спречавала да дођемо до позитивног резултата. Данас смо у томе коначно успели, пре свега захваљујући великој срчаности момака у последњих двадесетак минута утакмице, који ни по коју цену нису намеравали да испусте стечено вођство. Тај њихова борбеност, говор тела и жеља да дају свој максимум, то је буквално преломило утакмицу у нашу корист. Уколико и у наредне утакмице уђемо са оваквом дозом енергије, мислим да ћемо се радовати новим успесима – изјавио је по завршетку дуела са Вождовцем Владимир Раденковић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Задовољство након победе на вождовачком “крову” није крио ни капитен “црвених” Стеван Ковачевић, који се нада да ова утакмица представља увод у серију добрих резултата његове екипе.

Тешка утакмица и јако битна победа за нас. Вождовац је показао да је уживо још квалитетнија екипа него што нам се то у први мах чинило. Тај директан начин игре који форсирају задавао нам је пуно проблема на старту утакмице, мада смо и ми изашли прилично високо, ризиковали смо и то нам се на крају исплатило. Ова утакмица је показала да уколико су борбеност и однос играча на правом нивоу, онда можемо равноправно да се носимо са малтене сваком екипом у лиги. Мислим да је форма екипе у успону и верујем да је ово само почетак серије добрих резултата – истакао је Ковачевић.

Екипа Вождовца је после три узастопна тријумфа доживела први резултатски неуспех на свом “крову” у овој сезони, а стратег популарних “змајева” Предраг Роган узроке пораза види у слабој реализацији свог тима.

Фудбал је понекад јако сурова игра. Ми смо у првом полувремену пропустили да искористимо пар изгледних прилика и одмах нас је стигла казна, када је Мирић врхунски реализовао једну ситуацију пред нашим голом и довео Раднички у вођство. Упркос примљеном голу, ми смо наставили да контролишемо утакмицу у другом полувремену. Постигли смо најпре један гол који поништен због офсајда, а недуго затим и други који нам је признат. Међутим, уследио је још један тренутак несмотрености наше одбране, који је екипа Радничког казнила и малтене из два шута на утакмици дошла до два гола и тријумфа, што представља одраз њиховог неспорног квалитета. Мојим момцима немам шта да замерим, дали су све од себе, играли су добро, стварали шансе, али је овога пута изостала реализација. Идемо даље и окрећемо се наредним утакмицама – изнео је своје опсервације шеф струке Вождовца.

РФК1923 ТВ

P