Раденковић: Настојаћемо да извучемо поуке из овог пораза

Нису Крагујевчани успели да на гостовању у Крушевцу продуже низ тријумфа на старту Линглонг Супер лиге Србије. Одлична екипа Напретка била је несавладива препрека за изабранике тренера Владимира Раденковића, који су у већем делу утакмице били у подређеном положају, а забрињава податак да за деведесет минута игре нису упутили ниједан ударац у оквир противничког гола.

Свестан је Владимир Раденковић лоше игре његове екипе на гостовању под Багдалом, али је исто тако спреман да учини све што је у његовој моћи да се једно овако бледо издање “црвених” не понови у блиској будућности.

– Ушли смо у утакмицу прилично бојажљиво. Допустили смо противнику да направи притисак и уведе нас у контраритам, тако да је то прво полувреме свакако за заборав са наше стране. Што се тиче примљеног гола, вероватно је лош тајминг измене допринео тој ситуацији. Након примљеног гола имали смо неку врсту привидне иницијативе, која је више последица психолошке ситуације у датом моменту. Све у свему, настојаћемо да из овог пораза извучемо поуке како бисмо се што боље припремили за наредну утакмицу против Радника на нашем терену – изнео је своје виђење утакмице у Крушевцу шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Напредак се још једном показао као екипа чија игра има “главу и реп” и која је у стању да ритмом ломи противника током свих деведесет минута утакмице. Истина је да Крушевљани нису створили превише изгледних шанси пред голом Крагујевчана, али су константним притиском натерали одбрану Радничког 1923 на грешку.

– Фудбал је игра грешака. Мислим да смо играли прилично течно, али и стрпљиво, пошто нисмо желели да нам се догоди ситуација из Лучана, када је Раднички 1923 поготком у дубокој судијској надокнади времена дошао до победе. Нисмо се повукли након постигнутог гола, мада сам мишљења да смо ипак могли мало дуже да држимо лопту у свом поседу, нарочито у ситуацији са играчем више на терену. Пожелео бих екипи Радничког 1923 да настави са добрим резултатима, а мом младом колеги Влади Раденковићу да истраје у својој идеји и визији игре – изјавио је стратег Напретка Милан Ђуричић.

РФК1923 ТВ

P