Јунак из Лучана чека повратак међу стативе

Млади голман Радничког 1923 Стојан Лековић успешно се опоравља након операције менискуса и жељно ишчекује повратак међу стативе.

Многи симпатизери Радничког 1923 су се уочи почетка утакмице у Лучанима питали ко је високи момак који се нашао на гол-црти њиховог вољеног тима. По завршетку сусрета његово име знала је читава фудбалска јавност у Србији, која није остала имуна на голманске бравуре некадашњег питомца београдског Рада.

Бранио је Стојан Лековић као у трансу, доводио до очаја нападаче Младости који нису знали како да му доакају и уз стрелца одлучујућег поготка Марка Мирића главни је “кривац” што су се “црвени” са суперлигашке премијере вратили са сва три освојена бода.

Утакмицу у Лучанима сигурно ћу памтити до краја живота. Та атмосфера, сви ти људи који су у толиком броју дошли у други град како би подржали свој вољени клуб, њихово скандирање по завршетку утакмице – то је нешто о чему сваки играч сања када крене да се бави фудбалом. Сигурно да је та подршка са трибина у великој мери подигла самопоуздање читавој екипи и да нам је појачала жељу за победом – и даље је под утисцима феноменалног дебија у Лучанима млади чувар мреже крагујевачког суперлигаша.

У тренуцима великог славља након победоносног поготка Марка Мирића у осмом минуту судијске надокнаде, Стојан Лековић је уз помоћ саиграча полако напуштао терен, свестан да бол у колену који је осетио у финишу утакмице не слути на добро.

– У тренутку повреде осетио сам јак бол у колену након кога више нисам могао да исправим ногу. Пар дана после утакмице отишао сам на снимање и на снимку сам јасно видео да ми је пукла једна трећина менискуса. Морам признати да ми је у том тренутку пао камен са срца, пошто сам у први мах помислио да се ради о повреди лигамената и да ме очекује поприлична пауза. Људи из клуба су моментално реаговали и омогућили ми да у најкраћем могућем року одем на операцију, на чему сам им изузетно захвалан – појаснио је Лековић ситуацију са овом нимало наивном повредом.

Недељу дана након операције менискуса млади чувар мреже кренуо је са лаганим тренинзима и нада се да ће у најкраћем могућем року поново бити у конкуренцији за место међу стативама.

– Операција је прошла у најбољем могућем реду. Опоравак иде жељеним током, радим терапије за колено, а у договору са кондиционим тренером почео сам и са лаганим тренинзима. Са великим нестрпљењем чекам повратак на терен и верујем да ћу из ове повреде изаћи још јачи – тврди Лековић, који је након само једне званичне утакмице на голу Радничког 1923 стекао велике симпатије навијача крагујевачког клуба.

РФК1923 ТВ

P